Cykling

Norge turde ikke anmelde VM-påkørsel: - Vi var ikke kommet ud af Qatar

Det norske cykelforbund afslører nu, at de ikke turde politianmelde den uniformerede mand, der kørte en norsk juniorrytter ned under VM i Qatar.

Under oktober måneds VM i landevejscykling i Qatar blev det norske medaljehåb Susanne Andersen påkørt af en bil med en uniformeret chauffør.

Det norske cykelforbund valgte at undlade at politianmelde sagen - angiveligt af frygt for, at Susanne Andersen så ikke ville få lov til at forlade landet, før sagen var afgjort, afslører forbundet til TV 2 Norge.

Det er ikke usædvanligt, at kvinder med bare ben bliver kørt ned...

Hans Falk, sportschef, Norges Cykleforbund

Vel hjemme i Norge affyrer sportschefen for landets cykelforbund, Hans Falk, nu en verbal bredside mod det internationale cykelforbund, UCI:

- Vi kan ikke konkurrere i sådan et land!

Den 18-årige bronzevinder i juniorernes landevejsløb kom ikke alvorligt til skade i situationen, som skete på hendes tur tilbage til hotellet efter at have kørt enkeltstart, men var meget chokeret over hændelsen, der til gengæld gik hårdt ud over hendes cykel.

- Vi blev opfordret til ikke at politianmelde sagen og fortalt, at vi i så fald ikke ville komme ud af landet. Vi syntes, at det var bedst, at Susanne kom hjem, siger Hans Falk, inden sagen tager en mere alvorlig drejning.

Nu afslører sportschefen nemlig detaljer om sagen, der ikke kom frem, mens de norske ryttere stadig var i Qatar.

Han tændte en smøg og talte i telefon uden at ænse pigen, som lå på jorden og skreg

Hans Falk, sportschef, Norges Cykleforbund

- Jeg er overbevist om, at det var en bevidst handling fra politimanden, som kørte lige ind i Susanne.

- Er det ikke en hård påstand at komme med uden at have beviser?

- Jeg kan ikke sige det med sikkerhed, men der var ingen bremsespor, og han udviste ingen empati. I stedet tændte han en smøg og talte i telefon uden at ænse pigen, som lå på jorden og skreg, forklarer sportschefen til TV 2 Norge.

Susanne Andersen selv er overbevist om, at de blå mærker, hun fik, var billigt sluppet, og sportschefen bakker sin rytter op:

- Vi fik at vide, at det er ikke usædvanligt, at kvinder med bare ben bliver kørt ned, fordi det bliver anset for at være udfordrende beklædning.

Efter ulykken bad Hans Falk ifølge TV 2 Norge det internationale cykelforbund om at råde de andre nationer til at være forsigtige, når de cyklede i trafikken, men føler ikke, at hans henvendelse blev behandlet ordentligt.

- Vi blev gjort opmærksomme på, at vi var gæster i landet og bedt om at respektere færdselsreglerne. Det havde vi selvfølgelig gjort, men vi blev ikke behandlet som gæster, siger han.

Selv skriver UCI følgende i en kommentar til det, der skete i Doha:

- Situationen blev håndteret på daværende tidspunkt og blev vidererapporteret til offentlige myndigheder via den lokale organisationskomité.

TV 2 Norge har forsøgt at få en kommentar fra myndighederne i Qatar, men det er ikke lykkes.