Cykling

Sky-boss' afsløring af mystisk pakke mødes med skepsis

Dave Brailsford afslørede mandag indholdet af en mystisk pakke fra Critérium du Dauphiné i 2011. ERIC GAILLARD / Scanpix Denmark

Team Sky-manager Dave Brailsford har afsløret indholdet af en mystisk pakke fra 2011, men flere spørgsmål presser sig på

En mystisk pakke. 

Det er omdrejningspunktet i en sag, som Team Sky og Bradley Wiggins i øjeblikket efterforsket i af det britiske antidopingagentur, UK Anti Doping. 

Sagen startede i september, da den russiske hackergruppe Fancy Bears lækkede en række fortrolige dokumenter med informationer om britiske atleter. I den forbindelse kom det frem, at en pakke var blevet fragtet til Team Skys holdlæge Richard Freeman på sidstedagen af Critérium Dauphiné i 2011. 

Bradley Wiggins var i aktion for Storbritannien under OL i Rio denne sommer.

Og det er indholdet af den pakke, som UK Anti Doping nu søger et svar på. 

Mandag var blandt andre Team Sky manager Dave Brailsford til høring i antidopingagenturet, hvor han efter flere måneders spekulationer afslørede indholdet af den omtalte pakke.

Briten fortalte, at han ikke selv havde kendskab til pakken, men at han havde fået fortalt, at pakken var tiltænkt Bradley Wiggins og den indeholdt det lovlige stof fluimicil, der kan bruges ved hoste eller ondt i halsen.

Indtil videre har antidopingagenturet kun beretninger fra de involdverede at arbejde ud fra, da de endnu ikke har nogen form for dokumentation på, hvad pakken indeholdt. 

Mange ubesvarede spørgsmål

Udsagnene fra Dave Brailsford har dog givet anledning til en lang række spørgsmål. BBCs sportsredaktør Dan Roan skrev tirsdag en artikel, hvor han forklarede hvilke spørgsmål, som han stadig mangler at få svar på.

Blandt andet undrer han sig over, at holdlægen valgte at få fragtet pakken hele vejen fra Manchester, når stoffet kunne købes lovligt i Frankrig for et beløb i omegnen af 50 kroner.

Og hvorfor har det taget så lang tid for Team Sky og Dave Brailsford at forklare, hvad der var i den mystiske pakke, når stoffet angiveligt var lovligt?

Den mystiske pakke blev leveret af den daværende træner for British Cycling Simon Cope, og grunden til at det var ham der leverede, var ifølge Brailsford ganske enkel.

- Simon Cope havde allerede planlagt at komme derned. Folk kommer og går under et cykelløb, det er noget, der foregår hele tiden. Når man står og mangler et eller andet, så kan man spørge, om der er nogen, der kan tage det med. Jeg tror, det er der, misforståelsen er opstået, for Simon Cope kom ikke kun til Dauphiné for at levere pakken, siger Brailsford ifølge Cyclingnews. 

Tidligere har selvsamme Simon Cope udtalt, at pakken ikke var til Wiggins, og den udtalelse strider imod Brailsfords forklaring. Hvorfor sige sådan, når han i virkeligheden godt vidste, at pakken var til Wiggins?

Tirsdag fortalte den britiske tabloidavis Daily Mail desuden, at en af avisens journalister var blevet kontaktet af Dave Brailsford, hvor han angiveligt havde tilbudt journalisten en anden historie i håbet om, at de så ville droppe historien om den mystiske pakke.

Hvad der er op og ned, kan være svært at finde ud af, men de engelske medier er i hvert fald ikke overbeviste efter Brailsfords udsagn. Sidste ord er med garanti ikke skrevet eller sagt i den sag.