Chris Anker og Brian Nygaard til TV 2 SPORT

TV 2 SPORT udvider korpset af eksperter og kan præsentere Chris Anker Sørensen og Brian Nygaard som nye eksperter i cykelsport.

TV 2 og TV 2 SPORT har i de senere år fået rettigheder til flere cykelløb, og det får stationen til at udvide med nye kommentatorer og eksperter.

I 2016 har TV 2 og TV 2 SPORT sendt flere cykelløb end nogensinde tidligere, og også i 2017 vil TV 2 SPORT-redaktionen sende rekordmange løb til de cykelinteresserede danskere.

Det får nu TV 2 SPORT til at udvide holdet af cykelkommentatorer og eksperter med to af de største kendere af dansk og international cykling:

Professionel cykelrytter Chris Anker Sørensen, som også er kærligt og respektfuldt kendt som ’Oksen fra Hammel’, og Brian Nygaard, der gennem mange år har været en del af ledelsen på flere professionelle cykelhold.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at dække Tour de France og andre løb for TV 2. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg altid gerne har ville kommentere, lige siden jeg hørte Mader og Leth i min barndom. Så jeg glæder mig til de nye udfordringer, siger Chris Anker Sørensen.

De to nye eksperter og kommentatorer vil blive knyttet til TV 2 under flere forskellige cykelløb i 2017 – og under alle omstændigheder under Tour de France, hvor TV 2 har planer om at udvide dækningen og sende alle etaperne fra etapestart om formiddagen, til rytterne kommer i mål om aftenen. Det vil kræve flere mennesker ved kommentator-mikrofonerne.

- Vi ønsker på TV 2 og TV 2 SPORT at være ”tættere på”, som vi kalder det, og man kan næsten ikke komme tættere på cykelsporten end ved at vælge en cykelrytter som Chris Anker Sørensen. Han har selv kørt alle de store cykelløb, og vi laver aftalen med ham, imens han stadig kører – nu på det danske kontinentalhold Riwal Platform Cycling Team, siger chefredaktør hos TV 2 SPORT, John Jäger, og fortsætter:

- Vi er rigtigt glade for, at vi har kunnet lave en aftale med Chris Anker Sørensen, som passer 100 procent perfekt til TV 2s måde at lave sport på. Han er glad, han er passioneret, han er direkte i sine udmeldinger, og så er han drevet af en lidenskab for den sport, han brænder for.

- Foruden at udstråle høj faglighed vil vi på TV 2 SPORT også være godt selskab, og dét er Chris Anker Sørensen. Det ved alle, der har mødt ham. Vi ønsker samtidig at være interessant selskab, og alle, der har oplevet Chris Anker udtale sig til tv eller levere sin sms-dagbog sammen med vores cykelreporter Rasmus Staghøj, ved, at Chris Anker Sørensen er interessant, relevant og begavet at høre på, siger John Jäger.

Til TV 2 direkte fra cykelsportens maskinrum

Når Brian Nygaard er valgt som ny ekspert og kommentator hos TV 2, skyldes det ifølge John Jäger, at Nygaard kender cykelsporten fra det allerinderste af maskinrummet gennem mange år og på flere måder.

- Brian Nygaard er meget vidende om alt vedrørende cykelsportens særlige væsen. Han har stået ved Bjarne Riis’ side på det danske cykelhold i årevis, og her har han både lært cykelsporten, cykelrytterne og formidlingen af sporten meget nært at kende. Den viden, den erfaring og den indsigt skal han nu bruge til at gøre seerne klogere, siger John Jäger og fortsætter:

- Brian Nygaard har også i mange år været en af drivkræfterne i et af de mest spændende og nytænkende cykelhold i branchen, Orica Greenedge / Orica BikeExchange. Her har han blandt andet vist, at han forstår, hvad der skal til for at skabe opmærksomhed om cykelsporten, og det er også en viden, som han vil få brug for på TV 2.

Chris Anker Sørensen og Brian Nygaard inddrages i cykeldækningen på TV 2 og TV 2 SPORT fra begyndelsen af 2017.