Cykling

Mads Würtz efter superdebut: - Jeg er en vindertype

Mads Würtz Schmidt er klar til endnu mere succes, efter at han i sit første professionelle løb kørte sig på podiet.

Mads Würtz Schmidt blå bog

Navn: Mads Würtz Schmidt

Født: 31. marts 1994

Hold:

 • 2013: Team Cult Energy
 • 2014: Cult Energy Vital Water
 • 2015: Coloquick
 • 2016: Virtu Pro Veloconcept (Tidl Team Trefor)
 • 2017: Katusha-Alpecin

Karrierens højdepunkter:

 • 2011: Junior verdensmester på enkeltstart
 • 2014: Nr 2 ZLM Tour
 • 2015: Dansk mester U23 enkeltstart
 • 2015: Vinder af enkeltstarten Post Danmark Rundt
 • 2015: Vinder af 4. etape af Tour de l'Avenir
 • 2015: U23 verdensmester på enkeltstart
 • 2016: Samlet vinder af etapeløbet le Triptyque des Monts et Chateaux
 • 2016: Dansk mester U23 enkeltstart
 • 2016: Dansk mester U23 linj

Katusha-Alpecins Mads Würtz Schmidt fik noget nær den perfekt debut i begyndelse af februar. I sit første løb som professionel kørte han sig på podiet på en tredjeplads og vandt samtidig den hvide ungdomstrøje.

Den 22-årige dansker imponerede gennem store dele af det fem dage lange løb Etoile de Besseges. På anden etape hjalp han kaptajnen Alexander Kristoff til sejr. Dagen efter blev han selv nummer to, så fem og på sidste etape - en enkeltstart - blev han nummer fire.

Selv om danskeren ikke vandt en etape, så var det faktisk Alexander Kristoffs sejr på anden etape, der banende vejen for, at Mads Würtz Schmidt fik lov til at køre sin egen chance i resten af løbet, fortæller han til TV 2 SPORT.

- Vi kører anden etape rigtig hårdt og splitter hele lortet og vinder med Alex (Alexander Kristoff, red.). Så kom sportsdirektøren ind og sagde: "Nu kører du klassement".

Havde sportsdirektørerne sagt, at de ville satse på dig?

- Nej, ikke umiddelbart. Men jeg kunne fornemme, at det lå lidt i baghovedet på dem. De vidste, at jeg var i god form, lyder det fra Mads Würtz Schmidt, der slår fast, at han ikke blev nervøs over det ansvar, han fik.

- Jeg er en vindertype. Hvis jeg får at vide, at jeg får chancen, så bliver jeg bare endnu mere motiveret og klar i hovedet. Jeg tør godt tage chancen og går efter sejren. Hvis man ikke gør det, så vinder man jo aldrig nogen cykelløb, siger han til TV 2 SPORT.

Danskerens flotte debut har blandt andet fået kaptajnen på Katusha-Alpecin, Alexander Kristoff, til at rose sin unge holdkammerat, og Mads Würtz Schmidt er da også glad for den begyndelse, som han har fået på karrieren.

- Jeg ved ikke lige, hvad jeg havde regnet med. Jeg havde selvfølgelig håbet på, at jeg kunne komme og sparke døren ind på holdet og sige: "Her kommer jeg".  Det var super fedt, at jeg kunne vise holdet, at den tillid som de gav mig, den kan de godt give mig igen.

I videoen i toppen af artiklen kan du se Mads Würtz Schmidt vinde enkeltstarten i Post Nord Danmark Rundt i 2016.