Cykling

Frankrigs store håb smidt ud af Paris-Nice

Arrangørerne af Paris-Nice bekræfter på Twitter, at Romain Bardet er blevet smidt ud af løbet. En hård beslutning, mener TV 2 SPORTs cykelekspert.

Romain Bardet er blevet smidt ud af Paris-Nice efter første etape. Det bekræfter løbsarrangørerne på Twitter søndag aften.

26-årige Bardet er blevet diskvalificeret for at have haft lidt for godt fat i en af AG2R-holdets biler, som hjalp ham med at indhente sin gruppe efter et styrt sent på dagens etape.

Diskvalifikationen markerer slutningen på en frustrerende dag for franskmanden, som endte med at sidde helt tilbage i fjerde gruppe på grund af et styrt, da FDJ med den senere etapevinder Arnaud Démare på holdet splittede feltet i den hårde sidevind.

Bardet indhentede gruppen med de fleste klassementsryttere, men var involveret i endnu et styrt kort før mål, sammen med blandt andre Steven Kruijswijk og John Degenkolb.

Defor måtte franskmanden igen på jagt, og det var ved dén lejlighed, at TV-billederne fra helikopterne afslørede, at Bardet fik lige lovligt megen hjælp fra holdbilen.

Det var i øvrigt også noget, som TV 2 SPORTs kommentatorer bed mærke i under løbet, men alligevel mente cykelekspert Rolf Sørensen, at franskmanden var blevet straffet usædvanligt hårdt.

- Det er vildt. Arrangørerne er jo benhårde på den her beslutning. De kunne have givet ham en tidsstraf, men de har lagt en ny linje og statuerer et eksempel frem mod Tour de France ved at vise, at det ikke er i orden.

- Det er jo virkelig ærgerligt for ham, når der er tale om et styrt. Det er virkelig ikke godt for ham, slutter Rolf Sørensen.

Du kan se episoderne, der altså fik Romain Bardet smidt ud af Paris-Nice, i videoen over artiklen.