Ærgerlig Fuglsang: Contador ville ikke lade mig køre

16x9
Fuglsang viste god form på dagen etape i Paris-Nice, hvor han flere gange angreb favoritterne. Foto: PHILIPPE LOPEZ / Scanpix Denmark

Den danske Astana-rytter leverede en god præstation på årets kongeetape i Paris-Nice, selvom han måtte se sig slået få kilometer før målstregen.

Jakob Fuglsang var godt kørende på dagens etape, og han fik vist tænder undervejs, da han flere gange forsøgte at angribe favoritterne på de sidste stigninger. 

Danskeren kunne ikke rykke noget i klassementet, så dagens mål var en etapesejr.

Den plan lykkedes dog ikke, da han med få kilometer tilbage kunne se Richie Porte stikke af:

- Jeg havde håbet, at jeg kunne få lov at gå afsted, da der ikke rigtig var flere hjælperyttere tilbage til at sidde og føre, fordi jeg alligevel ikke ligger til i klassementet. Men det ville Alberto (Contador, red.) ikke være med til. 

- Da Richie (porte, red.) så kører anden eller tredje gang, der kan jeg ikke lige komme med.

Fuglsang endte som nummer fem, og selvom det ikke blev til den helt store triumf, er Astana-rytten alligevel godt tilfreds:

- Det var en hård etape, men heldigvis lykkedes nogle af de ting som jeg havde håbet på. Benene var gode, så det var fedt, og jeg fik vist mig frem og forsøgte at køre agressivt. Jeg kan glæde mig over formen, og glæde mig over, hvordan det gik. 

Imorgen skal rytterne på sadlen igen, hvor yderligere fem stigninger venter på løbets sidste etape.