Contador hylder holdkammerat efter stor hjælp: - Tak, tak og tak

Alberto Contador kørte sig lørdag i top tre i det samlede klassement. Efter etapen takkede han særligt én anden rytter.

Den sidste stigning på lørdagens kongeetape i Paris-Nice krævede i den grad sine ofre. Rytterne faldt fra på stribe, og til sidst var det kun en lille gruppe af de allerstærkeste, der kunne følge med. 

En af grundene til det, var rytteren Jarlinson Pantano, der agerede hjælperytter for Alberto Contador på Trek-Segafredo-holdet. 

Med omkring ti kilometer tilbage af stigningen, og dermed etapen, sendte Contador nemlig sin hjælperytter frem for at sætte et drabeligt tempo. Og det virkede.

På få minutter blev flere prominente navne sat af, heriblandt manden i gult, Julian Alaphilippe, og førsteudfordreren Tony Gallopin. De kunne ganske enkelt ikke følge med mere. 

Efter at have sorteret fårene fra bukkene slog Pantano ud, og så var det op til Contador selv at forsøge at vinde etapen. Den mission lykkedes ikke helt, da australske Richie Porte viste sig som den stærkeste på de sidste kilometer. 

Contador blev nummer to, og han fik kørt sig op på løbets samlede tredjeplads. Efter etapen var spanieren heller ikke sen til at rose sin holdkammerat:

- Jeg kan kun sige tak, tak og tak. Han (Pantano, red.) er en virkelig god fyr, og vi er rigtig gode venner. Han kommer til at blive ekstrem vigtig for mig. Specielt til juli, fortæller Contador til TV 2 SPORT.

I juli måned skal de to igen forsøge at lave gode resultater, når Tour de France byder på endnu flere kilometer i de franske bjerge.