Cykling

Nu venter kongeetapen i Paris-Nice: - Der er nogen, der kan få en skrækkelig dag

Der er store bjerge på programmet i dagens etape af Paris-Nice, og eksperterne har især fidus til én rytter.

Det er dagen, der for alvor skal give svar på, hvem der har benene til at vinde i årets udgave af Paris-Nice. Det er nemlig en dag med fire kategoriserede stigninger på profilen. Tre styks kategori et og en enkelt kategori to.

Dermed er det også en dag, hvor løbets førende rytter Julian Alaphilippe må formodes at blive sat under voldsomt pres fra rivalerne i klassementet. Og især én rytter har ifølge TV 2 SPORTs eksperter noget at bevise.

Klassementet i Paris-Nice efter gårsdagens etape.

- Alberto Contador er slet ikke færdig i det her løb, og etapen her ligger rigtig godt til ham. Vi skal huske Contador, men Henao er klart førsteudfordrer nu, siger Chris Anker Sørensen med hentydning til Henaos flotte angreb i slutningen af gårsdagens etape, hvor han tog dyrebare sekunder til klassementet.

Afslutningen af sjette etape af Paris-Nice

Den holdning deler Rolf Sørensen.

- Det er en anden type stigninger – især den sidste. Den passer Contador bedre. Vi må se, om han har det, de skal til, men han skal nok forsøge et eller andet, siger eksperten.

Netop dagens sidste stigning, Col de La Couillole, bliver en ordentlig mundfuld for rytterne.

- Jeg kender intet til den. Jeg har aldrig nogensinde kørt den, men profilmæssigt ser den rigtig hård ud. 7,1 procent i stigning og 15 kilometer – det er langt, så der kan skal utrolig mange ting, vurderer Chris Anker Sørensen.

- Man skal også huske, at der er andre stigninger inden den. De starter opad med to stigninger i træk, hvor der ikke er nogen nedkørsel mellem. Der er nogen, der bliver sat tideligt og får en skrækkelig dag, men der kan også komme pres på Alaphilippe fra morgenstunden af. Det kan blive et festfyrværkeri.

Både Chris Anker Sørensen og Rolf Sørensen har fidus til Alberto Contador på 7. etape af Paris-Nice.

Og ud over, at der kommer godt med syre i benene på rytterne, så skal de også forberede sig mentalt på en svær dag. Det gælder især den førende rytter Julian Alaphilippe, der i afslutningen af fredagens etape gik lidt død, og kunne se Sergio Henao trække fra.

- De skal køre i lang tid lige på grænsen, og så er det også hovedet, der spiller ind. Når Contador laver de der stik nede i bunden, og de andre tænker; nej, nej, nej – der er jo en halv time op til toppen endnu. Man skal kunne bevare den der ’coolhed’, og det blive det fundamentale for Alaphilippe.

Du kan se etapen direkte på TV 2 fra klokken 15:50, og vi opdaterer også fra etapen her på sport.tv2.dk.