Cykling

Klassikerspecialist opgiver Paris-Roubaix efter fingerbrud

Klassikerspecialisten Sep Vanmarcke stiller ikke til start i Paris-Roubaix på grund af et styrt i weekendens Flandern Rundt.

Se Paris-Roubaix søndag på TV 2

En af favoritterne til årets forårsklassikere, belgiske Sep Vanmarcke, må se det legendariske Paris-Roubaix fra sofaen.

Vanmarcke styrtede i weekendens Flandern Rundt. Han kørte midt på vejen, væltede pludselig til siden og bragede i asfalten. Det kostede ham en brækket lillefinger, og på grund af de mange brostensstykker, Paris-Roubaix byder på, må han opgive at stille til start.

- Den brækkede lillefinger på min højre hånd gør det umuligt at holde fast oven på styret. Jeg kan godt sætte fingrene på bremserne og bremse med to hænder, men hver gang, jeg rammer et bump eller noget, er det smertefuldt, siger Sep Vanmarcke i en pressemeddelelse.

Han kan desuden slet ikke istand til at bremse med sin venstre hånd, fordi huden er skrabet af hver eneste finger på grund af styrtet.

- Jeg er virkelig, virkelig skuffet. Jeg begynder at forberede mig til disse løb i starten af november. Mit fokus har været på de løb

Sep Vanmarcke er sluttet i top-5 i tre af de sidste fire udgaver af Paris Roubaix med en andenplads i 2013 som det bedste resultat.

Han er to gange blevet nummer to i Flandern Rundt, mens han i 2012 vandt Omloop Het Nieuwsblad.

Paris-Roubaix køres på søndag og kan ses på TV 2 fra klokken 10:40.