Cykling

Valgrens kalender er tom efter styrt: Nu skal han puste ud

Efter grimt styrt er tankerne for Michael Valgren og holdet Astana kun, at han skal komme sig så godt som muligt.

Michael Valgren er stadig ramt efter sit solostyrt i Fleche Wallone. 

Den 25-årige dansker slog hovedet mod asfalten med 67 kilometer tilbage af løbet. Og efter et par sting i ansigtet og på benet er det nu tid til at komme sig.

- Det tager selvfølgelig sin tid, og selvom han var ved godt mod, da vi kørte fra hospitalet og han ligesom tænkte; nåh ja, jeg kan da nok godt køre på søndag (Liege-Bastogne-Liege, red.), så tror jeg nu nok, at de smerter, han fik efter første nats søvn, de var nu større, end han troede, lyder det fra Lars Michaelsen på Astanas hotel i Ardenner-ugen, der netop slutter søndag med løbet Liege-Bastogne-Liege.

Denne gang uden Michael Valgren, der ellers havde glædet sig til løbet, han to gange har vundet som U23-rytter og sidste år kørte igennem som nummer 14.

Selvom skaderne efter solouheldet ikke endte med at være helt så alvorlige som først frygtet, så er der ikke blevet sat nogle nye krydser i løbsbogen for Valgren. Nu skal tiden først ses an.

- Nu skal han lige puste lidt ud, og så tager vi det lidt senere. Nu er det bare tid til ligesom at sige, nu puster vi ud og lukker bogen for det kapitel, og så tager vi den kommende del af sæsonen lidt senere.

Mennesket før rytteren

Det har desværre ikke været muligt for TV 2 SPORT at få en kommentar fra Valgren selv, men Lars Michaelsen fortæller, at han er ked af at måtte gå glip af sæsonens store mål.

- Jeg synes egentlig, at han tager det ret flot. Han viser egentlig ikke den frustration omkring det, men ja, han er ærgerlig, det ved jeg.

Sommerens store mål for Michael Valgren er den traditionsrige franske rundtur, Tour de France, og til spørgsmålet om de på holdet er bekymrede for, om styrtet også får indflydelse på Valgrens deltagelse der, så er det ikke ligefrem det sportslige, der falder Lars Michaelsen først for.

- Ja, du kan sige bekymret. Det er aldrig rart når en rytter styrter, ligesom det skete for Michael, og man frygter jo altid det værste. Ikke for rytteren, men mennesket. Det er jo ikke en sport uden fare, så jeg vil bare sige, nu skal han bare komme oven på igen.

Med Michael Valgren ude af Liege-Bastogne-Liege hviler de danske forventninger nu kun på Jakob Fuglsangs skuldre, der dermed får en mere udpræget kaptajn-rolle til løbet.