Cykling

Giro d’Italia mindes Scarponi ved at omdøbe ikonisk stigning

Michele Scarponi døde den 22. april, da han blev frontalt ramt af en varevogn tæt på sit hjem i Filottrano i den østlige del af Italien. LUK BENIES / Scanpix Denmark

Cykelløbet Giro d'Italia minder og hylder den afdøde rytter Michele Scarponi i årets udgave. Det er 100. gang, at løbet afvikles.

Det italienske etapeløb og sæsonens første Grand Tour, Giro d'Italia, har i årets udgave valgt at opkalde den historiske stigning Mortirolo efter Michele Scarponi.

Det sker som følge af den italienske cykelrytters tragiske dødsfald den 22. april, hvor han blev frontalt ramt af en varevogn nær sit hjem i Filottrano i den østlige del af Italien.

- Giro d'Italia kan ikke glemme en stor mester, en storslået ven og mand, der var udset til at skulle tage del i løbet for 12. gang i karrieren. Derfor vil han blive hyldet ved at få opkaldt én af de ikoniske stigninger i dette års udgave efter ham: Mortirolo, skriver løbet på sin officielle hjemmeside.

- Stigningen er kendt verden over og alment respekteret af cykelryttere. I 2010 var den springbræt til Micheles sidste etapesejr i Giro d'Italia foran Ivan Basso og Vincenzo Nibali.

Cykelverdenen var og er helt naturligt i sorg over Michele Scarponi s død, og dagen efter, ved starten til forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège, blev den afdøde Astana-rytter mindet.

Det bliver han også ved Giro d'Italia-starten i Alghero på Sardinien på fredag.

Mortirolo-stigningen opkaldes efter Scarponi i den 100. udgave af Giro d'Italia.

Astana udtrykker begejstring for beslutningen om at opkalde Mortirolo efter Michele Scarponi.

- Skøn beslutning, Giro d'Italia. Meget dejligt initiativ for at ære Michele, skriver det kasakhiske cykelhold på Twitter.

Giro-feltet skal bide skeer med Mortirolo på 16. etape den 23. maj. Bjergpointene til den første rytter over toppen af stigningen vil blive fordoblet, og han vil også blive hædret på finalepodiet i Milano.

Løbet skriver videre på sin hjemmeside, at Astana vil blive præsenteret som det første hold ved åbningsceremonien i Alghero på torsdag. Inden første etape vil der blive holdt et minuts stilhed.

Den 100. udgave af Giro d'Italia køres fra fredag den 5. maj til søndag den 28. maj.