Cykling

Smerteplaget Sky-kaptajn udgår af Giro d'Italia

Geraint Thomas har valgt at trække sig Giro d'Italia, efter han på niende etape blev ramt af en motorcykel.

Giro d'Italia er blevet en profil fattigere.

Når 13. etape sættes i gang fredag eftermiddag bliver det uden Team Skys kaptajn Geraint Thomas.

Briten har trukket sig, fordi han fortsat er plaget af de smerter, han fik på niende etape, da han styrtede på grund af en motorcykel.

- Det er selvfølgelig aldrig godt at forlade et løb tidligt. Især ikke når det er det primære sæsonmål, men jeg bliver nødt til at se det hele i et større perspektiv, siger han til holdets hjemmeside.

På mandagens hviledag blev han ellers scannet for en eventuel skulderskade, hvor der ikke blev fundet noget. Der sagde han, at det blot handlede om at overleve snarere end at kunne køre løb.

- Jeg ville elske at have været fortsat, men jeg har lidt siden mit styrt i søndags. Jeg har haft nogle problemer med den ene skulder, som har været til at klare, men mit knæ er også blevet værre dag for dag.

Søndagens styrt skete, da en motorcykel pludselig trak ind til siden, mens feltet kom forbi. Det resulterede i, at Skys to klassementshåb Geraint Thomas og Mikel Landa måtte en tur i asfalten.

Værst så det ud til at gå ud over Landa, som der var mest tvivl omkring en fortsættelse i løbet. Men med Thomas' farvel til Giroen, er det nu Landa, som skal forsøge at redde Skys ære i løbet.

Det ser dog skidt ud, da Landa er over 42 minutter efter Dumoulin, som fører løbet.

Følg 13. etape via livebloggen på sport.tv2.dk, som begynder fredag fra klokken 13.30.