Giro d'Italia

Maveonde kostede dyrt for Dumoulin: - Jeg er selvfølgelig meget skuffet

Dumoulin er nu kun 31 sekunder foran Quintana i klassementet. LUK BENIES / Scanpix Denmark

Tom Dumoulin sad med helt fremme på dagens kongeetape i Giro d'Italia. Men efter Stelvio-passet fik han maveproblemer, og det kostede ham dyrt.

Tom Dumoulin havde rent ud sagt en rigtig dårlig dag på cykel i Giro d'Italia.

Løbets førertrøje sad godt med over dagens to første stigninger, men på vej ned ad Stelvio-passet, kunne hollænderen mærke, at han havde problemer med maven.

Derfor måtte han af cyklen, sætte sig i grøften og hurtigt komme tilbage på cyklen igen. Men Dumoulin havde allerede mistet meget tid, og det irriterer ham, da han dermed missede finalen.

- Jeg havde store problemer. Jeg skulle skide, og jeg kunne ikke holde det mere, så jeg blev nødt til at stoppe. Jeg mærkede det lige efter nedkørslen fra Stelvio. Jeg kunne ikke fortsætte, så der var ikke så meget at gøre, siger Dumoulin efter etapen til Eurosport.

- Hvordan tror du, at jeg har det? Jeg besluttede for mig for at kæmpe, kæmpe og kæmpe, og så ville jeg konkludere på det hele bagefter. Det er, hvad jeg gjorde, og jeg tror, at det var godt. Men jeg er selvfølgelig meget skuffet efter i dag.

Hollænderen bevarer dog førertrøjen, men kun med 31 sekunder til Nairo Quintana. Vincenzo Nibali tog etapesejren, og han er nu på en tredjeplads i klassementet, 1'12 minutter efter Dumoulin.

Hollænderen var virkeligt godt kørende, og han fortæller, at han faktisk var den bedste i dag.

- Jeg var den stærkeste i dag. Jeg kunne let have siddet med Nibali og Quintana. Jeg tabte kun, fordi jeg havde problemer. Det er irriterende, siger hollænderen.

I morgen venter der endnu en etape, hvor rytterne skal køre 219 kilometer fra Tirano og til skisportsstedet Canazai.