Cykling

Nibali slår til i Giroen efter maveonde til Dumoulin

Nibali vandt foran Landa på kongeetapen i Italien. LUK BENIES / Scanpix Denmark

Giroens førende rytter måtte træde af på naturens vegne ved den sidste stigning. Vincenzo Nibali vandt etapen.

16. etape af cykelløbet Giro d'Italia blev en skidt omgang for Tom Dumoulin fra Sunweb-holdet.

Løbets førende rytter blev tilsyneladende ramt af et maveonde, der betød, at han måtte stige af cyklen og træde af på naturens vegne.

Det skete, lige da den sidste stigning begyndte, og Tom Dumoulin mistede flere minutter til de øvrige favoritter.

Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) vandt etapen foran spanieren Mikel Landa (Sky).

Det er den første italienske etapesejr i årets Giro.

Tom Dumoulin beholder førertrøjen i den samlede stilling, men hans forspring er skrumpet til 31 sekunder ned til colombianeren Nairo Quintana (Movistar). Vincenzo Nibali, der vandt Giroen sidste år, er nummer tre. Han er et minut og 12 sekunder efter Tom Dumoulin.

Herunder kan du mere detaljeret læse, hvordan etapen forløb.

På forhånd var etapen udpeget som den sværeste på årets Giro-rute med hele 222 kilometer og tre ekstremt svære stigninger undervejs - blandt andet smukke, sneklædte Stelvio uden for kategori som den anden udfordring. Et større udbrud slap væk tidligt på etapen, mens ruten endnu var flad, men da første bjerg tårnede sig op, begyndte bjergrytterne at røre på sig.

En gruppe med blandt andre Mikel Landa, Igor Anton (Dimension Data), Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) samt de tre Movistar-klatrere Winner Anacona, Andrey Amador og Gorka Izagirre åbnede et forspring på omkring tre minutter til feltet. De tre sidstnævntes tilstedeværelse duftede af et angreb allerede på Stelvio af Nairo Quintana (Movistar), men det kom ikke.

I stedet sad Quintana sammen med de øvrige folk fra toppen af klassementet ind på den sidste stigning, hvor Tom Dumoulin pludselig var væk. Løbets førende rytter havde tilsyneladende pådraget sig et maveonde og måtte ganske enkelt træde af på naturens vegne. Tom Dumoulin faldt cirka halvandet minut tilbage, og på toppen af den sidste stigning før den afsluttende nedkørsel var han cirka to minutter efter favoritgruppen.

Her forsøgte Vincenzo Nibali at slippe væk fra Nairo Quintana og de øvrige favoritter, så italieneren havde et forspring før nedkørslen. Det lykkedes dog ikke for ham i første omgang. I mellemtiden kørte Mikel Landa solo helt i front, men han blev indhentet på nedkørslen cirka 12 kilometer fra målstregen. Nibali fortsatte med at angribe Quintana på nedkørslen, og colombianeren kunne ikke følge med. Det kunne Mikel Landa til gengæld, og han og Nibali afgjorde etapen i en spurt med italieneren som sejrherre. Nairo Quintana blev nummer tre, lidt over ti sekunder efter de forreste.