Danskere i Tour de France

16x9
Jesper Skibby er den dansker, der har stillet til start i Tour de France flest gange, mens Brian Holm i baggrunden blandt de danskere, der har gennemført flest Tour de France. Foto: NILS MEILVANG / Scanpix Danmark

50 danskere har stillet til start i verdens mest prestigefyldte cykelløb. For en stor del af dem blev det kun til en enkelt optræden i løbet.

Danske ryttere er efterhånden blevet en fast bestanddel af Tour de France.

I forhold til den første danske deltagelse i 1913, hvor der gik lang tid inden den næste optræden, har der i det seneste 27 år minimum været én rytter til at repræsentere de danske farver.

19 danske etapesejre gennem tiden. Se dem alle her

I alt har 50 danskere prøvet krævet med det franske etapeløb. Dertil er der flere af danskerne som har stillet op adskillige gange. Jesper Skibby har med 11 optrædener den danske rekord efterfulgt af Nicki Sørensen, Bjarne Riis og Bo Hamburger.

Danskere der har stillet op i Tour de France

Når det drejer sig om gennemførte Tour de France rykker Jesper Skibby ned på en andenplads, da han er udgået tre gange. Her har Nicki Sørensen til gengæld vist stabilitet ved at gennemføre alle de 10 gange, han har stillet op.

Herunder kan du se listen over de danskere, der har gennemført Tour de France flest gange.

Deltagelsen i dette års Tour de France tæller hverken med i mosaikken eller i tabellen nedenunder.