Amerikaner kunne ikke holde tårerne tilbage efter sejr

Cykelrytteren Larry Warbasse blev så glad over sin etapesejr i Schweiz Rundt, at han begyndte at græde under et interview.

Den 26-årige amerikaner Larry Warbasse havde svært ved at holde følelserne tilbage, da han tirsdag vandt 4. etape af cykelløbet Schweiz Rundt.

- Jeg sagde til alle i går, at jeg virkelig har knoklet…, lød det fra amerikaneren, inden han måtte tage en kort pause. 

Grædende og undskyldende forsøgte han at genoptage den sætning, som han var begyndt på.

- Jeg giver altid 110 procent, og jeg er så lykkelig over, at det endelig har givet bonus, kom det fra amerikaneren, der tidligere har kørt for BMC, men som blev arbejdsløs efter sidste sæson, da det franske cykelhold IAM lukkede.

Larry Warbasse, der nu kører for Aqua Blue Sport-holdet, var med i et langt udbrud, og efter at have kørt solo holdt han de nærmeste konkurrenter bag sig på 4. etape, der var løbets første bjergetape. 

Den blev kørt over cirka 159 kilometer fra Bern til Villars-sur-Ollon. 

Larry Warbasse var imidlertid den stærkeste i udbruddet, og med knap ni kilometer til mål sagde han farvel til den sidste af sine følgesvende.

Glad dansk sportsdirektør

Amerikanerens danske sportsdirektør Nicki Sørensen var ikke sen til at rose både Warbasse og resten af holdet, der er med i Schweiz Rundt takket være et wildcard.

- Det er fantastisk. Vi vidste godt, at der var en stor chance for, at et udbrud kunne holde hjem på de her dage, hvor etapen slutter opad. Warbasse havde et godt forspring, som de begyndte at æde en del af.

- Heldigvis så fik han gang i cyklen igen, men vi troede ikke på det før med 500 meter igen, fortalte Nicki Sørensen til TV 2 SPORT efter løbet.

Sørensen og resten af Aqua Blue Sport kunne udover en etapesejr også glæde sig over, at holdets dansker, Lasse Norman Hansen, holdt fast i bjergtrøjen endnu en dag.

I videoen herunder kan du se Larry Warbasse vinde etapen.

Den første store bjergtest i Schweiz Rundt blev vundet af Larry Warbasse fra Aqua Blue Sports. Video: Bo Bentsen