Cykling

Fuglsangs agent efter triumf: - Jeg får mange, mange tilbud

Jakob Fuglsangs kontrakt med Astana udløber efter denne sæson. Rolf Sørensen råder ham til at vente med at skrive under på en ny kontrakt.

Jakob Fuglsang er et brandvarmt navn i cykelsporten efter den store triumf i Critérium du Dauphiné. 

Faktisk står flere hold i kø med tilbud til danskeren, hvis kontrakt med Astana udløber efter denne sæson. Det fortæller hans agent, Moreno Nicoletti, til Ekstra Bladet.

- Jeg får mange, mange tilbud fra andre hold. Der er mange, der ringer for at lave en aftale med Jakob, for en rytter, der kan vinde et løb som Critérium du Dauphiné, vækker interesse vidt omkring, siger Moreno Nicoletti til Ekstra Bladet.

- Hans situation var god i forvejen, og nu er den endnu bedre.

Agenten understreger dog over for avisen, at han tidligst vil starte forhandlinger under Tour de France, hvor Fuglsang skal køre som delt kaptajn for Astana sammen med italienske Fabio Aru.

Og TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen råder da også Fuglsang til at have is i maven og vente med at få styr på fremtiden til efter verdens største cykelløb.

- Skulle Jakob ende med at gå på podiet i Touren, kan det lige pludselig betyde et lønhop på dobbelt så meget, som han får nu. 

- Så hvis jeg var ham, ville jeg tage chancen og vente, til Tour de France er kørt. Han ligger på så højt et niveau lønmæssigt allerede nu, og det kommer han ikke til at fjerne sig fra. Med en super indsats i Tour de France kan der lige pludselig blive lavet om på tingene, lyder det fra Rolf Sørensen.

I den forgangne uge har Jakob Fuglsang luftet tanken om, at det måske er ved at være tid til et holdskifte efter fem sæsoner hos Astana, som han kom til i 2013. Men skulle Fuglsang vælge at blive hos Astana, er det ikke nødvendigvis en dårlig beslutning ifølge Rolf Sørensen.

- Jeg tror, han har nogle gode forhold, selvom nogen har kritiseret holdet meget. Jeg mener ikke, det vil være et dårligt valg for ham at blive på Astana, men i sidste ende er det Jakobs egne personlige interesser, der skal afgøre det, hvis der skulle være et andet sted, hvor han kan køre sin chance.

- Jakob kan passe ind på alle hold. Han er superprofessionel, og han laver ingen ballade. Man ved, man har en stabilitet i ham. Han skal måske ikke ind på et hold, hvor der er en eller to Grand Tour-stjerner i forvejen.

- Vi må se, hvilke tilbud han får, siger Rolf Sørensen.

I denne uges cykelpodcast fra TV 2 SPORT vender Rolf Sørensen Jakob Fuglsangs store triumf i Critérium du Dauphiné.