Cykling

Alexander Kamp efter tredjeplads: Jeg havde ikke overskuddet til sidst

Alexander Kamp kæmpede hårdt for at lukke hullerne på de sidste 15 kilometer, mens Mads Pedersen sparede sig.

Alexander Kamp (Veloconcept), der vandt DM-linjeløbet sidste år, brugte alt for mange kræfter i slutfasen af årets løb i Grindsted.

Næsten hver gang Christopher Juul-Jensen (Orica) stak af sted, var det Kamp eller Nicolai Brøchner (Riwal), der brugte kræfter på at lukke hullet.

Mads Pedersen (Trek), der vandt søndagens DM-løb, holdt sig til en taktik, hvor han sparede kræfter og lod spurtrivalerne køre sig selv trætte.

- Jeg lukkede ikke hullerne, fordi jeg gerne ville have de andre til det. Jo mere trætte Brøchner og Kamp kunne blive inden spurten, jo bedre ville det være for mig, siger Mads Pedersen.

Trek-talentet kørte med på det rigtige tidspunkt, da Christopher Juul-Jensen stak af og fik skabt det afgørende udbrud.

Udbruddet endte med at blive på seks ryttere, som var ude på den over 200 kilometer lange rute omkring Grindsted, hvor der var kraftig vind hele søndagen.

Kamp ville ikke lade Christopher Juul-Jensen køre alene af sted og lukkede derfor hullerne. Det betød, at energien ikke var der til slut for sidste års mester.

- Mads var sgu for stærk til sidst i spurten.

- Jeg går altid efter at vinde, og det var helt fantastisk at køre i trøjen i et helt år. Det vil Mads Pedersen også sige, hvis du spørger ham om et år.

- Det var en svær situation, det var nogle stærke ryttere, der var med i udbruddet. Og jeg vidste ikke, hvad jeg ellers skulle gøre. Jeg havde ikke kræfterne til at køre alene, siger Kamp.

DM i linjeløb Video: Claus Gadegaard Højlund