Cykling

Selvsikker DM-vinder: - Jeg var 99 procent sikker på, jeg kunne slå dem

Den nykårede Danmarksmester i landevejscykling Mads Pedersen er lykkelig over, at løbet endte i en spurt. Her følte han sig nemlig sikker på sejren.

21-årige Mads Pedersen vandt søndag eftermiddag linjeløbet ved DM i landevejscykling og kan dermed kalde sig ny dansk mester.

Og det var han naturligvis jublende lykkelig over efter løbet, hvor han kunne iklæde sig den ikoniske dannebrogstrikot. 

- Det er fantastisk. Det er helt vildt stort at stå i den her trøje. Det er enhver dansk cykelrytters drøm, siger han til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Det kører bare for tiden. Jeg er kommet godt ud af Giroen og formen er god, og det bærer frugt nu. Det er fedt.

Mads Pedersen var en del af det seksmands-udbrud, der allerede tidligt i løbet sikrede sig et solidt forspring. Og her havde Trek-Segafredo-rytteren kun én mission.

- Jeg ville bare gerne hjem til en spurt. Jeg var 99 procent sikker på, jeg kunne slå dem i spurten.

- Så det handlede for mig bare om at komme hertil og komme rundt i svinget som nummer to eller tre. Så følte jeg mig sikker nok til, at i hvert fald en podieplads var hjemme, siger Mads Pedersen.

Som sagt så gjort. Det havnede i en spurt mellem de seks ryttere i udbruddet, og her var Mads Pedersen klart stærkest og tog sejren. Et foreløbigt højdepunkt i hans første sæson som professionel cykelrytter.

Sejren kom også en smule bag på hovedpersonen selv. Særligt det faktum, at han stillede op til linjeløbet uden en eneste holdkammerat og derfor skulle gøre det hele selv, gjorde sejren til noget ganske særligt.

- Det er ubeskriveligt. Hvad er chancerne, når man kommer alene og så vinder det her? Jeg havde overhovedet ikke regnet med det, siger han.

Nicolai Brøchner (Riwal) blev nummer to, mens den forsvarende mester Alexander Kamp (Veloconcept) denne gang måtte nøjes med tredjepladsen.

Gense højdepunkterne fra løbet herunder.

DM i linjeløb Video: Claus Gadegaard Højlund