Tour de France

Valverde afviser rygter: - Jeg støtter Quintana og intet andet

Spanieren gør det klart, at han ikke vil køre sin egen chance i Tour de France.

Alejandro Valverde har været rigtig godt kørende i år. Han har vundet flere velrenommerede cykelløb blandt andre klassikerne Liége-Bastogne-Liége og Fléche-Wallonne.

Det har endnu en gang pustet liv i spekulationer om, hvorvidt han vil tage sig til takke med en rolle som hjælperytter for Team Movistars colombianske klatrer Nairo Quintana, eller om han vil forsøge at køre sin egen chance i årets Tour de France. Til det spørgsmål er hovedpersonen tydelig i sit svar: 

- Mit mål er klart, og jeg har sagt det mange gange: Jeg støtter ham og intet andet. Vi bakker Nairo op 100 %, siger Valverde i et Movistar-interview.

TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen tror også på, at Valverde er med for at hjælpe Quintana. 

Det er verdens bedste løjtnant

Rolf Sørensen

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at han vil køre 100% for Quintana, siger Rolf Sørensen.

Med Valverde som hjælperytter mener Rolf Sørensen, at Quintana er godt stillet i Tour de France.

- Det er verdens bedste løjtnant. Han er en erfaren rytter.

Duoen Valverde og Quintana giver ifølge førstnævnte Movistar gode taktiske kort på hånden.

- Vi tror på, at min position også kan blive taktisk vigtig. Hvis tingene går godt, og vi begge to holder os til i klassementet, er vores modstandere nødt til at tage forbehold for os begge, og det kan ende med at være godt for holdet, siger Valverde.

Med Valverde som hjælperytter kan Quintana blive rigtig farlig i årets Tour de France, hvis han møder til start i Düsseldorf i den rigtige form. 

- Når Quintana er på sit allerbedste, så er han en af dem, der kan matche Froome og eventuelt køre fra ham på de gode dage.

Tour de France begynder lørdag den 1. juli. Alle etaper bliver vist i fuld længde på TV 2.