Tour de France

Fem nøgleetaper i Touren: Kommentator frygter løbet bliver smadret tidligt

Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Henrik Jul peger på de etaper, de glæder sig mest til i årets Tour de France.

Med en Tour de France-rute, der begynder i Tyskland og kommer igennem hele fem bjergpas i det franske, er der masser at se frem til, når Tour-rytterne klikker i pedalerne på lørdag. 

Men hvilke etaper er det værd at holde ekstra øje med, når verdens største cykelløb ruller i det franske? TV 2 SPORTs cykelkommentatorer Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Henrik Jul har givet deres bud på fem etaper, som kan få stor betydning for klassementet i årets Tour de France.

Disse etaper ser eksperterne frem til

 1. Henrik Jul - 5. etape

  - Det kan lyde underligt, men jeg ser mest frem til 5. etape til La Plance Des Belles Filles. Det gør jeg af den helt simple årsag, at det er første gang i årets Tour de France, vi rigtig kommer til at se, hvad favoritterne kan på et bjerg. La Planche Des Belles Filles er ikke så lang, men den er rigtig stejl. Vi får ikke sat tingene endeligt på plads her, men jeg glæder mig til den, fordi vi kommer til at få nogle kraftige fingerpeg om, hvordan løbet kan komme til at udvikle sig her fra, vurderer Henrik Jul.

 2. Rolf Sørensen & Dennis Ritter - 9. etape

  Rolf Sørensen:

  - Jeg glæder mig helt klart mest til 9. etape. Det er en meget, meget svær dag at kontrollere. Stigningerne er så stejle. Jeg forventer mig et festfyrværkeri, for der er mange hold, der virkelig skal ud og prøve på noget her. Den har potentiale til at være årets kongeetape.

  Dennis Ritter:

  - Jeg er bange for, at meget kan blive sat på plads allerede på 9. etape. Det er mere min frygt end mit håb. Det er altså et monster af en etape. Da Rolf og jeg havde kørt ’Rolf & Ritter på Tour’, var vi enige om, at det her var en nøgleetape. Det bliver spektakulært. Jeg håber, min frygt bliver gjort til skamme.

  - Vi har set Froome gøre det før. Første gang, der er noget, der går opad, slår han til og smadrer løbet og dermed også al spændingen. Jeg har slet ikke noget imod det, hvis Froome skulle gå hen og vinde igen, men jeg har noget imod, hvis løbet ikke er spændende. Så jeg håber ikke, det sker.

 3. Dennis Ritter - 13. etape

  - Det er en moderne bjergetape. Sådan en rigtig komprimeret sag på 101 kilometer, hvor folk angriber fra start. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Der er nogle stejle stigninger på. Mur de Péguère er ikke særlig lang, men Rolf og jeg har kørt den, og den gør ondt, siger Dennis Ritter.

 4. Rolf Sørensen - 17. etape

  Ved første øjekast kan det virke, som om årets rute er blottet for de velkendte Tour-tinder. Men på 17. etape skal feltet forcere nogle af Tourens mest mytologiske stigninger. Derfor glæder Rolf Sørensen sig til løbets sidste uge.

  - 17. etape er også en af løbets kongeetaper med sine 4000 højdemeter. Her får vi en klassisk hård bjergetape i Alperne med nogle stigninger, som vi kender i Tour-sammenhæng. Col de la Croix de Fer, Col du Telegraphe og Col du Galibier er på kortet, og det bliver hårdt, lyder det fra Rolf Sørensen.

 5. Rolf Sørensen - 18. etape

  - Målet på Izoard, som er det sidste bjerg i årets Tour de France, er et fabelagtigt sted. Et frygteligt, men fabelagtigt sted. Her kommer vi måske til at se de smukkeste billeder i hele Tour de France. Det er den trejde og sidste bjergafslutning i årets Tour, så flere vil formentlig forsøge at sætte tingene endeligt på plads her, siger Rolf Sørensen.

Bliv klædt grundigt på til Tour de France i vores optaktspodcast med Rolf Sørensen, Dennis Ritter og Henrik Jul: