Tour de France

Test dig selv i TV 2s Tour de France-quiz

Hvor meget ved du egentlig om verdens største cykelløb, der begynder lørdag på TV 2? Test dig selv med 25 spørgsmål.

Se sendeplanen for Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY

Du har måske skrålet med på "Bjarne i den gule trøje" og hørt om Lance fra Texas, der viste sig at have lige rigeligt med krudt i sine pistoler. 

Men hvor meget ved du egentlig om Tour de France og historien i verdens største cykelløb?

Her på TV 2 SPORT har vi sammensat en Tour de France-quiz med 25 spørgsmål, som du kan prøve dig selv af på, mens vi venter på Tour-starten i Düsseldorf lørdag eftermiddag. 

Quizzen er nøjagtig som en Tour-rute. På nogle etaper vil de fleste kunne komme i mål, mens du andre steder måske ville ønske, at der var en hjælperytter eller to til at trække dig over bjerget. 

Du kan selvfølgelig dope dig ved at google svarene, men vi opfordrer til ren kørsel, så konkurrencen med dine venner bliver på lige vilkår. 

God fornøjelse med quizzen - og med Tour de France 2017. 

Tour de France-quizzen

 1. Hvad hedder bjerget, hvor Michael Rasmussen iført den gule førertrøje vandt 16. etape i 2007, inden han samme aften blev taget ud af løbet?

  Du har 0 rigtige

 2. Hvor mange gange vandt franskmanden Richard Virenque den prikkede bjergtrøje?

 3. Hvilken af følgende ryttere var ikke med på Bjarne Riis’ Telecom-hold, da danskeren vandt Tour de France i 1996?

 4. Hvilken dansker har senest vundet en etape i Tour de France?

 5. Hvilken sagnomspunden Tour-stigning bliver kaldt for "Det Skaldede Bjerg"?

 6. Hvilken nu pensioneret Tour de France-rytter havde for vane at råbe "shut up legs!" til sine ben, når de hårde etaper fik hans ben til at syre til?

 7. Alberto Contador har en særlig signatur-hilsen, han bruger, når han vinder cykelløb. Hvilken?

 8. Hvor mange gange vandt legenden Eddy Merckx Tour de France i løbet af sin karriere i 60'erne og 70'erne?

 9. Chris Froome fik i 2008 britisk statsborgerskab. Hvor er han født?

 10. I 1986 blev Greg LeMond den første amerikaner i historien til at vinde Tour de France. Senere vandt han også løbet i 1989 og 1990. Men hvor mange etapesejre vandt han i alt i Touren?

 11. Nairo Quintana har i flere år været en af feltets største bejlere til at vinde Tour de France. Hvilken placering er Quintanas højeste hidtil?

 12. På 15. etape i 2010 var Andy Schleck og Alberto Contador i direkte duel om den gule førertrøje, da Schleck pludselig blev ramt af et uheld under et angreb, så Contador kunne komme tilbage - og straks kørte væk. Hvad skete der?

 13. Den franske Tour-legende Bernard Hinault havde et kælenavn på grund af sin aggressive kørestil, hvor han ikke 'slap sit bytte'? Hvad var hans kælenavn?

 14. På 9. etape tilbage i 2003 skred baghjulet for en uheldig rytter på en svær nedkørsel, hvilket resulterede i et voldsomt styrt, der tvang Lance Armstrong til at køre tværs over en mark for ikke at ryge i asfalten. Rytteren kom slemt til skade og måtte udgå af Touren. Hvem er der tale om?

 15. I hvilket år blev den første udgave af Tour de France kørt?

 16. Michael Mørkøv er den seneste dansker, som har kørt i den prikkede bjergtrøje. Han havde trøjen på i seks dage. Hvilket år?

 17. Da Rolf Sørensen i 1991 styrtede kort før mål på 5. etape og udgik, mistede han samtidig løbets gule førertrøje. Klassementets nummer to nægtede dog at iføre sig førertrøjen den efterfølgende dag på grund af en anden mands ulykke. Hvem er der tale om?

 18. Hvor gammel må ryttere være for at være med i konkurrencen om den hvide ungdomstrøje?

 19. Lance Armstrong vandt Tour de France syv gange i træk fra 1999 til 2005, men er siden blevet frataget alle sine Tour-titler på grund af doping. Derfor er fem rekorden for fleste Tour-sejre i træk. Hvem er indehaver af den rekord?

 20. Hvilken dansker har aldrig prøvet at køre i Tourens gule førertrøje?

 21. Første mand over et bjerg uden for kategori får 25 point i konkurrencen om prikkede bjergtrøje, og nummer to får 20 point. Hvad får nummer tre?

 22. Hvor meget skal en cykel minimum veje for at blive godkendt til Tour de France?

 23. En rytter fører både konkurrencen om den grønne pointtrøje og konkurrencen om den prikkede bjergtrøje? Hvilken trøje skal han køre med på den kommende etape?

 24. TV 2’s tidligere makkerpar Jørn Mader og Jørgen Leth var kendt for deres kreative sproglige betragtninger i kommentatorboksen? Hvilken rytter beskrev de to på en bjergetape som en, der stod "stille som et træ i Harzen?”

 25. Hvem blev nummer to i Tour de France i 1996, hvor Bjarne Riis vandt?

Hvor mange rigtige fik du?

 • 0-5 rigtige Du har hørt om Bjarne Riis, ikke?
 • 6-11 rigtige  Måske skulle du forsøge at holde dig vågen på sofaen under flere af etaperne i år...
 • 12-17 rigtige Udmærket kørt. Du vinder ikke etapen, men du holder dig uden problemer inden for tidsgrænsen. 
 • 18-24 rigtige Imponerende! Har du sat et hold i vores managerspil endnu? Du har jo rigtig godt styr på det cykelløb
 • 25 rigtige Har du overvejet at søge et job som ekspert?