Tour de France

Chris Froome og Sky beskyldes for at bruge snydetrøjer

Sky beskyldes for at have brugt trøjer under 1. etape af Tour de France, som gav en fordel på fem procent.

Chris Froome og resten af det stærke Sky-mandskab er før blevet beskyldt for at snyde i cykelverdenen, og det sker nu igen, da en fransk professor mener, at holdet brugte snydetrøjer under 1. etapes enkeltstart lørdag, som blev vundet af Sky-rytteren Geraint Thomas.

Professor Frederic Grappe, som arbejder for det rivaliserende Tour de France-hold FDJ, siger ifølge AFP, at trøjerne som Sky-holdet kørte med lørdag, har en form for luftlommer vævet ind i stoffet, og det givet en forbedret aerodynamik.

Ifølge professoren giver trøjen en fordel på cirka fem procent, hvilket svarer til cirka 18 til 25 sekunder under enkeltstarten.

- Reglerne er meget klare. Man må ikke køre med trøjer, der har aerodynamiske fordele. Sky har klart overtrådt reglerne, siger professoren.

Hos Sky afviser man beskyldningerne.

- Vores udstyr er lovligt, og det er blevet godkendt af løbskommissionen. Vi ville aldrig risikere at tabe Tour de France på den første etape ved at snyde, siger sportsdirektør hos Sky Nicolas Portal.

- Andre hold bruger det samme materiale, men det er os, der bliver angrebet.

Sky havde fire ryttere i top-8 efter enkeltstarten. Chris Froome, der er favorit til at vinde klassementet, blev nummer seks, og vinderen af etapen blev overraskende Sky-rytteren Geraint Thomas.