Tour de France

Team Skys gule trøje om 'snydedragt': - I kan da bare låne den

Team Sky har fået godkendt de dragter, som en professor beskylder for at være ulovlige. Ellers ville de ikke have kørt med dem, siger sportsdirektør.

Du kan se 3. etape af Tour de France på TV 2 og TV 2 Play fra klokken 11.20.

Team Sky med Chris Froome og Geraint Thomas på holdkortet har fået en god start på dette års Tour de France. Thomas satte bedste tid på enkeltstarten i lørdags, kom i førertrøjen, og den forsvarede han på gårsdagens etape. 

Men ifølge professor Frederic Grappe, som arbejder for det rivaliserende Tour-hold FDJ, er sejren ikke kommet på en lovlig måde. Han mener, at Team Sky har brugt 'snydedragter', så de kunne køre hurtigere på enkeltstarten. Denne beskyldning har Geraint Thomas dog ikke meget tilovers for efter gårsdagens flade etape.

- Forhåbentlig kan jeg holde fast i førertrøjen i lang tid, men det overordnede mål er ikke ændret. Froome er stadig kaptajn, siger Geraint Thomas, inden der bliver spurgt ind 'snydedragterne'.

- Du kan prøve at låne den, og se hvilken tid du kan køre, siger Geraint Thomas ifølge Cyclingnews og fortæller, at der altså også skal noget power til.

Ifølge professoren giver trøjen en fordel på cirka fem procent, hvilket svarede til cirka 18 til 25 sekunder under enkeltstarten. Derudover mener han, at trøjerne, som Sky-holdet kørte med lørdag, har en form for luftlommer vævet ind i stoffet, og at det har givet en forbedret aerodynamik.

I øjeblikket har vi ingen reel grund til at forbyde dem

Philip Marien, jury-chef i ASO

- Reglerne er meget klare. Man må ikke køre med trøjer, der har aerodynamiske fordele. Sky har klart overtrådt reglerne, siger professoren.

Efter enkeltstarten blev Team Sky kaldt ind til arrangørernes hovedkvarter, hvor dragterne blev undersøgt. Her blev holdet frifundet, da Tour-arrangørerne, ASO, ikke fandt grund til at forbyde dem.

- Vi undersøgte dragterne og de luftlommer, som faktisk er integreret i dragterne, så det er ikke rigtigt imod nogle UCI-regler. Jeg kan forstå påstanden fra de andre hold, men i øjeblikket har vi ingen reel grund til at forbyde dem, siger Philip Marien, der er jury-chef hos Tour-arrangørerne.

- Alt var godkendt. Vi vil ikke tage chancen, hvis det ikke var det. Vi kigger hele tiden efter områder, hvor vi kan forbedre vores præstation, og det er vi ikke de eneste, der gør. Det er fuldt ud lovligt. Alle kender reglerne, og det er op til alle at efterleve dem. Dette er en noget, som gør en forskel på mange sekunder, men alt hjælper, siger Team Skys sportsdirektør Nicolas Portal om hele situationen.

Rytterne skal i dag ud på 212,5 kilometer, hvor de starter i Belgien, kører over grænsen til Luxembourg, inden de for første gang i dette års Tour de France kører ind i Frankrig.