Tour de France

Cavendish kørt på hospitalet efter grimt styrt: - Jeg er ikke optimist

Mark Cavendish har ondt i den skulder, han tidligere er blevet opereret i, efter at han styrtede i finalen på 4. etape.

Finalen på en ellers udramatisk 4. etape blev skæmmet af flere styrt.

Først skete der et massestyrt midt feltet, hvor blandt andre manden i den gule trøje, Geraint Thomas, var involveret, men langt værre så det ud, da Mark Cavendish og John Degenkolb styrtede kort før målstregen.

Det så umiddelbart ud til at gå hårdest ud over Cavendish, der slog den skulder, han tidligere er blevet oprereret i, men røntgenfotograferingen viste ikke tegn på brud, og han vil forsøge at stille til start på 5. etape.

- Jeg er okay. Jeg har ret ondt og skal igennem lidt flere tests. Jeg har slået skulderen før, så jeg ved, hvordan det føles. Jeg har slået skulderen to gange før, og jeg har større smerte nu. Den følelse gør mig ikke særligt optimistisk, men jeg er ikke læge. Hvis jeg ikke kan forværre skaden, må vi se, siger Mark Cavendish.

Peter Sagan blev efterfølgende smidt ud af Tour de France for at forvolde styrtet. På billederne kan man se, at det er Sagans albue, der i sidste ende sendte Cavendish ud i hegnet.

Efter etapen var verdensmesteren da også ovre ved Cavendish for at sige undskyld.

- Jeg er bare så taknemmelig over, at Peter (Sagan, red.) kom over til mig umiddelbart efter afslutningen for at se mig. Jeg har et godt forhold til ham til trods for hans bevægelse mod højre, siger Mark Cavendish.

- Jeg var lidt forvirret over albuen. Det er noget, jeg gerne vil snakke med ham om efterfølgende.

Etapen blev vundet af franske Arnaud Démare.

Se fjerde etape på 59 sekunder Video: Stine Gliese