Fuglsang led og tabte et minut: - Måske skal jeg bare lige i gang igen

Jakob Fuglsangs holdkammerat Fabio Aru vandt 5. etape i Tour de France, mens danskeren tabte et minut og syv sekunder.

Jakob Fuglsang grinede med det ene øje og græd med det andet efter 5. etape i årets Tour de France.

Danskeren vandt Tour-forberedelsesløbet Critérium du Dauphiné, men var i store vanskeligheder på den ekstremt stejle finalestigning La PLanche des Belles Filles og tabte et minut og syv sekunder til etapevinderen, holdkammeraten Fabio Aru.

- Det er lidt ærgerligt, men Touren er stadig lang, og umiddelbart passer en stejl stigning som denne mig mindre godt, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Indtil de sidste seks kilometer synes jeg, det var okay. Så bliver det hårdt. De sidste to måtte jeg slippe, så det er lidt ærgerligt, men Fabio rådede heldigvis bod på det. Forhåbentlig giver det os lidt ro i feltet. Jeg synes, vi har fået lov til at slås for vores position de sidste par dage, så det er klart godt, han viser, at han er godt kørende. Så håber jeg, jeg kommer efter det.

Fuglsang var langt fra den eneste klassementsrytter, der led i finalen.

Nairo Quintana, Alberto Contador og flere andre store navne blev sat, men formåede dog at mindske tidstabet til sekunder i forhold til Aru og ikke mindst storfavoritterne Chris Froome og Richie Porte, der kom i mål 20 sekunder efter Aru.

- Selvfølgelig ville jeg gerne have leveret lidt mere i dag, og det kan da godt være, jeg er toppet for tidligt, men jeg tror stadig, det er for tidligt at sige. VI er kun fem dage inde i Touren. Måske skal jeg bare lige i gang igen og vænne mig lidt til varmen, siger Fuglsang.

Manden i den gule førertrøje, Geraint Thomas, blev ligeledes sat og mistede føringen i klassementet. Den sidder i stedet på hans holdkammerat, Chris Froome.

Jakob Fuglsang er halvandet minut efter

Sådan forløb femte Tour de France-etape
Sagan stjal overskrifterne
Allerede inden dagens etape gik i gang var der masser af drama. Peter Sagan udtalte sig for første gang efter sin diskvalifikation.
Desuden havde hans hold, Bora-Hansgrohe, sat hans cykel frem og puttet drikkedunke i holderne, hvis juryen skulle vælge at omstøde dommen. Hvilket de ikke valgte at gøre.
155 km
Otte ryttere kommer af sted
Et stærkt udbrud får lov til at køre væk. Det består af:
  • Edvald Boasson Hagen (Dimension Data)
  • Philippe Gilbert (Quickstep-Floors)
  • Jan Bakelants (AG2R)
  • Pierre-Luc Perichon (Fortuneo-Vital Concept)
  • Thomas Voeckler (Direct Energie)
  • Dylan van Baarle (Cannondale-Drapac)
  • Thomas De Gendt (Lotto Soudal)
  • Mikaël Delage (FDJ)
58 km
Boasson Hagen vinder pointspurt
Edvald Boasson Hagen er den hurtigste i udbruddet og vinder den indlagte spurt. I feltet vinder Michael Matthews spurten.
4,8 km
Udbruddet bliver hentet
Philippe Gilbert og Jan Bakelandts bliver som de sidste to i udbruddet hentet.
2 km
Aru angriber
Fabio Aru udnytter, at ingen af favoritterne vil angribe og kører af sted.
0 km
Fabio Aru holder favoritterne væk og kan køre alene over målstregen efterfulgt af Dan Martin, Chris Froome og Richie Porte.

Froome i klassementet.