Tour de France

Spurt afgjort med millimeter: Det er jo helt grotesk

Marcel Kittel blev fredag tredobbelt etapevinder i årets Tour de France - med en margin, som TV 2 SPORT's cykelkommentator aldrig har set før.

Der gik flere minutter, før den tyske supersprinter pludselig begyndte at juble efter målstregen og kunne række tre fingre i vejret som symbol på det antal etapesejre, han nu er oppe på i årets Tour de France.

Jublen måtte vente på sig, fordi målfotoet overhovedet ikke gav svar på, hvem der havde vundet.

Marcel Kittel var nemlig helt lige med norske Edvald Boasson Hagen, der måtte se sig slået med en margin, som TV 2 SPORT's mangeårige cykelkommentator Dennis Ritter aldrig har set før.

- Jeg har lige fået at vide, at afstanden er udmålt til 3/10.000 af et sekund. Det er jo helt grotesk i sig selv. De har kørt 200 kilometer på cykel i fem og en halv time, og så er afstanden så lille. Nej, det har jeg aldrig set før, og det tror jeg heller ikke, resten af cykelverdenen har, siger Dennis Ritter.

- Selvfølgelig har vi før set afgørelser på målfoto, men så har som regel kunnet se på målfotoet, hvem der vinder.

Touren har efterfølgende bekræftet tallet på sin Twitter-profil.

Dennis Ritters kollega i den norske kommentatorboks, Christian Paasche fra norsk TV 2, var helt oppe at ringe og troede faktisk, Boasson Hagen havde vundet etapen, men måtte bøje sig i skuffelse, da Marcel Kittel på billederne rakte armene i vejret og jublede.

- Det var jo helt vanvittigt, og jeg regner med, at Dimension Data og QuickStep har fået lov til at se, at det rent faktisk var muligt at adskille forhjulene. For mig var det helt umuligt at se. Helt, helt umuligt, siger Chris Paasche til TV 2 SPORT.

Edvald Boasson Hagen har ikke vundet en etape i Tour de France siden 2011, så selvom skuffelsen i den norske kommentatorboks var stor, vælger ekspert Johan Kaggestad at se positivt på dagens etape.

- Vi har gået og ventet på Edvald og kunne måske ikke tro, at det kunne ske. Så så vi en antydning i går, og det bliver realiseret i dag. Så vi er højt oppe og på en måde langt nede. Men Edvald er tilbage i toppen, siger Kaggestad.

Christian Paasche og Johan Kaggestad fra norsk TV 2 troede, Edvald Boasson Hagen havde vundet 7. etape, hvor målfotoet umiddelbart ikke afslørede en vinder. Video: Bo Bentsen

Med sejren overtog Marcel Kittel den grønne pointtrøje i Touren. Han tangerede samtidig tyske Erik Zabels 12 etapesejre i Touren.