Tour de France

Lidende stjerne flirtede med tidsgrænsen: - Tak til mine to engle

Arnaud Démare håber på, at han kommer lettere igennem dagens svære bjergetape, end hvad tilfældet var i går.

Den franske topsprinter Arnaud Démare havde nok foretrukket, at udbruddet blev dannet lige fra start på gårsdagens etape.

Dermed ville løbet sætte sig, og farten ville ikke være så høj. Den første time på lørdagens etape var så intens og højspændt, at det blev for meget for FDJ-rytteren. Efter bare 35 kilometer måtte han give slip fra feltet, og allerede der blev der spekuleret i, at tidsgrænsen kunne blive et problem.

Démare faldt tilbage, men han var ikke alene. Med sig havde han to holdkammerater, Ignatas Konovalovas og Mickaël Delage, som blev hos ham hele vejen til mål. Og den præstation viser sprinteren sin store glæde over.

- Jeg var virkelig dårlig. Jeg vil gerne takke mine to beskyttende engle, som jeg ikke kan takke nok. Måden, de kørte på, var mere end bare arbejde. Det var kærlighed. Du elsker virkelig din kaptajn, hvis du laver sådan et stykke arbejde for ham, siger FDJ-rytteren til L'Equipe.

- Jeg er ikke syg, men jeg har haft problemer med at komme mig fra de sidste par dage.

Man skal huske på, at vi kun gør dette, da vi godt kan lide vores kaptajn. Jeg tror ikke, at vi vil gøre det for alle og enhver

Mickäel Delage, FDJ-rytter

Trioen passerede målstregen hele 37 minutter og 33 sekunder efter etapenvinderen, Lilian Calmejane. Franske Mickaël Delage fortæller, at var der en hård dag for dem derude, men at de kun gjorde det for ham, da Démare er værd at ofre sig for.

- Arnaud var der bare ikke, men vi lavede et fantastisk stykke arbejde. Vi skulle vente på Arnaud flere gange, da han ikke havde meget tilbage i tanken, forklarede Mickäel Delage ved ankomsten til målbyen Station des Rousses. 

- Man skal huske på, at vi kun gør dette, da vi godt kan lide vores kaptajn. Jeg tror ikke, at vi vil gøre det for alle og enhver. Arnaud Démare viste stor kvalitet og personlighed efter etapen. Jeg har været professionel i 12 år, og der er ikke mange dage, som den i dag. Når jeg ofrer mig selv for ham, gør jeg det, fordi at Démare ved, hvordan man takker sin holdkammerater. Han sætter pris på sine hjælperes arbejde, og det beskriver en sand kaptajn og leder.

I dag venter endnu en svær etape i bjergene, da rytterne skal fra Nantua og til Chambéry. Undervejs skal de passere syv stigninger, hvoraf de tre af dem er uden for kategori. Démare håber på, at han kommer nemmere igennem dagen, og at hans hjælpere får en lettere opgave med at transportere ham.

- Vi håber på, at grupettoen bliver dannet tidligere, siger sprinteren og satser på, at hans hjælpere kommer til at føle sig lidt mindre alene.

Démare lagde efter gårsdagens etapen følgende ud på Twitter, som tak til sine holdkammerater.

- Tak til mine to skytsengle Ignatas Konovalovas og Mickaël Delage. De var exceptionelle. De gav ikke slip, og de opmuntrede mig hele vejen.