Tour de France

Voldsomt styrt sender Tour-favorit ud af løbet i ambulance

BMC-stjernen Richie Porte er ude af årets Tour de France, efter han styrtede på nedkørslen fra Mont du Chat.

Touren har mistet endnu en af sine allerstørste stjerner, efter australieren Richie Porte styrtede på 9. etape og efterfølgende forlod løbet i en ambulance.

På etapens sidste nedkørsel kørte han med høj fart af vejen i venstre side, hvorefter cyklen forsvandt under ham. Det resulterede i, at Porte faldt og slog højre side af kroppen hårdt i asfalten, men australierens ulykke stoppede ikke her.

Da han et splitsekund efter fløj på tværs af vejen og ud i grøften, blev han ramt af Quick-Step-rytteren Dan Martin, der kørte direkte ind i ham i forsøget på at undvige. Martin var hurtig på cyklen igen, mens Richie Porte blev liggende på asfalten.

Lægerne var hurtigt på stedet, hvor de fik fikseret Portes nakke og behandlede ham på asfalten, inden han blev lagt på en båre og bragt ind i en ambulance. Porte var ved bevidsthed og kunne bevæge arme og ben, men han så samtidig ud til at have slået sig rigtig slemt.

- Nedslående billeder af Richie Porte ude fra ruten efter et grimt styrt. Richie vil blive kørt på hospitalet til yderligere undersøgelser, skrev BMC kort efter uheldet på Twitter.

Efter etapen snakkede TV 2 Norge med den læge, der var den første på stedet til at behandle Porte.

- Hans tilstand er stabil. Ved det første tjek ude på vejen var han fint ved bevidsthed, og man kan næsten sige, vi ikke kunne forestille os, han var så 'normal'. Han talte og fortalte, han havde slået anklen, så han var velorienteret.

Efterfølgende har hans hold skrevet en opdatering på Portes helbred. Her står der, at australieren har brækket kravebenet og bækkenet.

Jakob Fuglsang sad i samme gruppe, men længere fremme end australieren. Efter etapen udtrykte han sin medfølelse omkring sin konkurrent og samtidig gode ven fra de daglige træninger i Monaco.

- Det er ærgerligt, og det er jeg ked af på hans vegne. Han var godt kørende, og jeg håber ikke, han er kommet alt for slemt til skade, sagde Fuglsang, der dog også afviste, at Chris Froome pressede tempoet for hårdt på vej ned af Mont du Chat.

Mandag venter der de tilbageværende ryttere en hviledag, inden det igen går løs i fladt terræn på tirsdag.