Tour de France

Aru ’satte gang i lavinen’ mod Fuglsang: - Det er dårligt og uacceptabelt

Bjarne Riis og Henrik Jul Hansen mener, at det var en stor fejl, da Fabio Aru angreb, imens Jakob Fuglsang var i udbrud.

Med 31 kilometer tilbage af gårsdagens bjergetape i Tour de France sagde Jakob Fuglsang farvel til sine konkurrenter - i hvert fald for en stund.

Danskeren stak af sted og var også længe i front, men han fik stor modstand af favoritterne, som jagtede bag ham. Faktisk fik han også modstand fra en lidt uventet kant. Danskerens holdkammerat Fabio Aru angreb også i feltet, selvom Fuglsang lå foran. Det fik straks Bjarne Riis til at reagere.

- Hvad fanden laver han? Hold dig da væk, udtrykte Riis sig over for TV 2 SPORTs brugere i Tour de France-livebloggen.

Han sætter gang i det hele, og lavinen starter. Det, synes jeg, er virkelig dårligt. Det er uacceptabelt

Bjarne Riis

Han blev bakket op af TV 2 SPORTs cykelekspert Henrik Jul, der mente, at Aru bare skulle have siddet med i feltet. De var i den position, som Astana ønskede sig, og så forpurrede Fabio Aru det lidt.

- Aru skal overhovedet ikke køre efter Fuglsang. Han kører altså uden hoved. Han tror, at han er helt alene i cykelløbet og udgør sit eget hold. Han skal slet, slet ikke køre efter sin holdkammerat, siger Henrik Jul Hansen.

- De har jo den ønskesituation, som de havde talt om på forhånd – nemlig at de har to kaptajner. De kan udnytte det præcist, som de vil rent strategisk, men så skal de altså gøre det lidt smartere, end de gjorde.

Selvom Fabio Aru angreb, så kom han ikke af sted. I stedet blev der affødt nye forsøg, som til sidst satte en stopper for danskerens forcering.

- Han angriber, hvor Jakob ligger ude foran, og det værste er, at det ikke engang er et ordentligt angreb. Han sætter gang i det hele, og lavinen starter. Det, synes jeg, er virkelig dårligt. Det er uacceptabelt, siger Bjarne Riis.

Samtidig var han ærgerlig over, at Fuglsang ikke kunne tage etapesejren, da de tilbageværende favoritter kom samlet til mål.

- Jeg er skuffet over, at Aru ikke ofrer sig for ham. Aru skulle have kørt spurten for Fuglsang, så havde han vundet med to meter. Aru havde ikke benene til sidst, og det burde Jakob egentlig have set. Aru havde rigeligt at gøre med bare at sidde på hjul, siger Bjarne Riis til TV 2 SPORT.

Der er mange bjerge endnu

Selvom Jakob Fuglsang ikke fik skabt et stort hul i går, så mener de to cykeleksperter ikke, at han skal være urolig. Der er mange dage og bjerge endnu, hvor der stadig kan hentes tid.

- Heldigvis er der hviledag, og så er der et par flade etaper, hvor han og resten af feltet kan restituere. Jeg synes, at han skal bruge hviledagen på at klappe sig selv på skulderen og kigge frem mod de kommende bjergetaper. Og så skal han lave en god strategi, forhåbentlig sammen med Aru, hvis det kan lade sig gøre, siger Bjarne Riis.

- Der er masser af muligheder tilbage i Tour de France, men de skal arbejde sammen. Hvis de kører på hinanden, så går det galt.

I morgen er det forventet, at det igen er sprinterne, som skal i aktion. Rytterne skal ud på 178 flade kilometer, hvor de starter i Périgueux og slutter i Bergerac.