Tour de France

Stor forskel på stjerner og vandbærere: Her er Tour-rytternes løn

Det er ikke lige så lukrativt at køre cykel som at spille fodbold, tennis eller golf. TV 2 SPORT giver her overblikket over en Tour-rytters årsløn.

FORBES LISTE OVER BEDST BETALTE SPORTSMÆND I 2017

1. Cristiano Ronaldo (fodbold) – 606 mio. kr.

2. LeBron James (basketball) – 562 mio. kr.

3. Lionel Messi (fodbold) – 521 mio. kr.

4. Roger Federer (tennis) – 417 mio. kr.

5. Kevin Durant (basketball) – 395 mio. kr.

OBS: Tallene dækker både løn, præmiepenge og sponsorater.

Hvis du kører Tour de France, er du en af verdens absolut bedste cykelryttere, men hvad tager en Tour de France-rytter sig egentlig betalt for at køre rundt på en cykel om året?

Det afhænger selvfølgelig af, hvor god rytteren er, men målt i forhold til de bedste udøvere i for eksempel fodbold, tennis eller golf, befinder cykelrytterne sig i gruppettoen, mens Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Roger Federer og Rory McIlroy er gået i udbrud.

Der er dog på ingen måde grund til at have ondt af cykelrytterne og deres lønsedler.  

Det tjener en Tour de France-rytter

 1. VANDBÆRERE

  Der stiller 198 ryttere til start i Tour de France, og ikke alle kan være stjerner. Uden vandbærere er der dog slet ingen stjerner. De lavest lønnede i feltet tjener cirka 400.000 - 500.000 kroner årligt for at servicere deres kaptajner.

 2. HJÆLPERYTTERE

  Nogle ryttere har kørt som professionelle i mange år og bevist deres værd i Tour de France-sammenhæng. De må dog stadigvæk tage sig til takke med rollen som hjælperytter, men ryttere som danske Lars Bak og Michael Valgren tjener omkring 2-3 millioner kroner årligt.

 3. TOPRYTTERE

  Nu er vi oppe i en klasse af ryttere, der vinder etaper, kører klassement og går efter løbets trøjer. Ryttere som eksempelvis Jakob Fuglsang og Rafal Majka tjener 8-12 millioner kroner om året.

 4. KAPTAJNER

  Vi nærmer os toppen af lønstigen, men er der ikke helt endnu. Holdenes kaptajner er dem, det hele handler om på vejene, og de får derfor også de største lønninger. Ryttere som Nairo Quintana, Richie Porte og Alberto Contador tjener 15-20 millioner kroner årligt.

 5. TOUR-VINDERE

  Er du tredobbelt Tour de France-vinder, er din løn også derefter. Manden i den gule trøje er dog ikke feltets bedst betalte rytter, men Chris Froome kan alligevel gå i banken og indløse fem milioner euro årligt. Det er cirka 37 millioner kroner.

 6. VERDENSMESTRE

  Selvom Peter Sagan er smidt ud af dette års Tour de France fører han fortsat listen over feltets bedst betalte ryttere. Med en årsløn på 45-50 millioner kroner bliver han betalt som en vaske ægte verdensmester.

Det er ved hjælp af kilder i cykelmiljøet, at TV 2 SPORT ovenfor kan give dig et overblik over Tour de France-rytternes årsløn.

I Tour de France-studiet diskuterede de to eksperter Bjarne Riis og Henrik Jul Hansen rytternes lønninger. Den diskussion kan du se herunder:

Bjarne Riis mener, at Peter Sagan må sidde hjemme i sofaen med det store smil på. Video: Patrik Strodl Petersen