Tour de France

Drømmer om ny sejr - Lars Bak har udset sig Tour-etape

Lars Bak håber på at kunne give Lotto Soudal den første etapesejr i årets Tour de France.

Det er fem år siden, at Lars Bak kørte først over målstregen i Sestri Levante på 11. etape i Giro d'Italia.

Siden er det ikke blevet til nogen Grand Tour-sejr. Og med undtagelse af førstepladsen i endagsløbet GP de Fourmies - La Voix du Nord kort efter Giro-triumfen er det generelt heller ikke blevet til flere sejre for danskeren.

Hvis det står til Lars Bak, har folk ikke set ham stå øverst på podiet for sidste gang. Allerede under årets Tour de France håber han på at kunne slukke sejrstørken.

Med de mange bjerg- og sprinteretaper, der er i løbet, føler han dog kun, at der er én, der passer til ham i løbet. 14. etape.

- Jeg har stadig en drøm om at kunne vinde i Tour de France. Og som jeg ser det, er der kun etape 14, der kunne ligge godt til mig, siger han til TV 2 SPORT.

(Du kan læse nærmere om etapen via etapeprofilen herunder)

Selvom det skulle lykkes ham at komme i udbrud, erkender han, at det bliver svært, fordi den svære afslutning gør, at der vil være hold, der har interesser i at få indhentet udbruddet inden mål.

Han nævner selv BMC og Team Sunweb, der har gode afsluttere i henholdsvis Greg van Avermaet og Michael Matthews.

Man skal huske, at når man er udtaget til Touren, så er man her for en grund

Lars Bak

Skulle det ikke lykkes med en sejr i Tour de France, er det til at overkomme for Lars Bak.

Han ved godt selv, at han ikke længere har de bedste år foran sig. Så længe det lykkes ham at vinde noget, inden karrieren slutter for den 38-årige rytter.

Sådan så det ud, da Lars Bak vandt sin seneste Grand Tour-sejr.

Uanset om det er en etape i Danmark Rundt eller et lille løb i Belgien.

- Jeg er ikke så eksplosiv mere, og der er blevet langt mellem snapsene, men jeg håber stadig at kunne vinde et eller andet løb af en eller anden kaliber. Det er altid specielt.

Har en hjælperolle

Chancerne for en sejr er generelt meget begrænset for Lars Bak. I hans rolle som hjælperytter på Lotto Soudal er det vigtigste for ham én ting. At hjælpe sin holdkammerat André Greipel frem til sejr i spurterne.

Derfor bliver den bomstærke dansker heller ikke målt på antallet af etapesejre, han selv vinder.

- Man skal huske, at når man er udtaget til Touren, så er man her for en grund, og hvis man begynder at freestyle selv, så er man nok ikke med næste år.

André Greipel har ud af fire sprinteretaper endnu ikke vundet en etape i årets Tour de France. Det har påvirkning på hele holdets præstation i løbet.

Bliver Lars Baks Tour-succes målt på, om Greipel vinder en etape eller ej?

- Det gør den helt sikkert. Da han for år siden vandt fire etaper, fik vi alle sammen måske dobbelt så meget ros. Men sådan er det. Man vinder sammen og får kritik sammen.

På 10. etape får Lars Bak endnu engang mulighed for at hjælpe André Greipel frem til sejr, da etapen er flad.