Tour de France

Froome lader ikke Fuglsang angribe: - Så simpelt er det

Jakob Fuglsang er nummer fem i Tour-klassementet, hvor afstanden op til Chris Froome i den gule førertrøje er på et minut og 37 sekunder.

Astana har gode kort på hånden i Tour de France.

Fabio Aru ligger på andenpladsen, hvor han kun er 18 sekunder efter Chris Froome i den gule førertrøje, mens han medkaptajn, danske Jakob Fuglsang, har godt halvandet minut op til briten.

Derfor regnede Fuglsang faktisk med, at han ville få en smule frirum på de kommende bjergetaper.

- Jeg er stadig på en afstand i klassement, hvor han måske ikke vil koncentrere sig så meget om mig endnu, sagde Fuglsang efter 9. etape søndag.

Men sådan forholder det sig imidlertid ikke.

Chris Froome blev sat på plads af danskeren i Tour-forberedelsesløbet Critérium du Dauphiné, som Fuglsang vandt, så den tredobbelte vinder af verdens største cykelløb har ikke tænkt sig at give Fuglsang lov til noget.

- Han er virkelig stærk. Han vandt Dauphiné og har allerede vist, han er i fantastisk form. Han er ikke langt væk i klassementet, så hvis han angriber, er jeg nødt til at køre efter ham. Så simpelt er det, siger Chris Froome til TV 2 SPORT.

Se højdepunkterne fra 9. etape af årets Tour de France. Video: Jacob Nordestgaard Lage

Froome ser da også Astana som en stor trussel på vejen mod sin fjerde Tour de France-sejr.

- Astana har folk deroppe med Fuglsang og Aru på andenpladsen, og det kan være et kort, de spiller ud. Men vi er klar på det. Jeg har også Mikel Landa i top-10, og det kan blive et af vores kort, siger Froome.

- Jeg tror, de arbejder sammen, som vi så på nedkørslen fra Mont du Chat. Da vi nåede bunden, arbejdede de begge på at hente Bardet. Det var intelligent kørsel af dem, for Bardet er en trussel mod alle.

Klassement

  1. Chris Froome
  2. Fabio Aru + 0.18"
  3. Romain Bardet + 0.51"
  4. Rigoberto Urán + 0.55"
  5. Jakob Fuglsang + 1.37"
  6. Daniel Martin + 1.44"
  7. Simon Yates + 2.02"
  8. Nairo Quintana + 2,13"