Tour de France

Fuglsang sender kryptisk besked: ’Klar til jagten på den gule trøje’

Med 10. etape indledes en ny uge i Tour de France, og dermed starter jagten også på en dansker i den gule førertrøje.

Tilbage i det flade terræn kan Jakob Fuglsang sætte sig mere roligt i feltet og samle kræfter til de store bjerge senere på ugen.

Men han kan også begynde at lægge en plan for, hvordan de andre favoritter får revet den gule trøje af Sky-rytteren Chris Froome. Og noget tyder på, at hviledagen blev brugt fornuftigt.

Fuglsangs Instagram-opslag via @klaasjan.photography

Tirsdag morgen har det danske klassementshåb nemlig lagt ovenstående billede på Instagram: ”Hviledagen overstået og klar til en ny uge i jagten på den gule trøje,” skriver Fuglsang sammen med et billede, hvor han ligger lige efter Chris Froome på 9. etapes nedkørsel fra Mont du Chat.

Et billede, der for mange kan tolkes på flere måder. Jagter Fuglsang den gule trøje i form af at køre efter ham på nedkørslen? Er det Astana, der jagter den gule trøje? Eller er det måske Fuglsang selv, der helt bogstaveligt går efter at komme i gult?

- Som du kan se på billedet, så kører jeg efter Froome, ik'? Jeg bliver ved med at kæmpe, og Touren slutter i Paris, og så må vi se, hvad der sker.

Er det så dig eller Aru, der skal jagte gult?

- Det er os begge to – eller hele holdet. Det er stadigvæk en holdindsats, og så må vi se, om det lykkes for os at tage den gule trøje inden Paris. Vi får at se, siger Fuglsang med et glimt i øjet.

Tirsdagens 10. etape bliver med stor sandsynlighed ikke dagen, hvor Fuglsang kan sætte første ryk ind mod Chris Froome. Der er umiddelbart lagt op til en massespurt, hvis sprinterholdene har lyst.

- Forhåbentlig kan vi komme let igennem dagen, og Lars Bak skal nok på arbejde. Så jeg håber, han tager det stille og roligt, siger Fuglsang, men slår dog fast, at der aldrig er nogle helt nemme dage i Touren.

- Nej, det er der ikke rigtigt, men nogle dage kan de blive lidt lettere end andre. Der er efterhånden også en del sprintere, som er udgået, så der er måske mindre kamp om det, men etapen er samtidig pandekageflad, så formentlig bliver det en massespurt.

Fuglsang ligger lige nu nummer fem i klassementet 1 minut og 37 sekunder efter Froome. Aru er på andenpladsen med 18 sekunder op til den gule trøje.