Tour de France

Nu er han den mest vindende tysker: - Jeg havde aldrig forventet at køre Touren

Tyske Marcel Kittel vandt tirsdag sin 13. etape i Tour de France.

Der var ikke én eneste sprinter, som var i nærheden af at kunne røre Marcel Kittel i massespurten på 10. etape i Tour de France.

Sejren var Kittels fjerde i årets Tour de France og den 13. i karrieren, og dermed går han forbi Erik Zabel som indehaver af rekorden for flest tyske sejre i verdens største cykelløb.

- Det betyder selvfølgelig noget for mig. Jeg har vundet så mange etaper, og det havde jeg aldrig forventet. Da jeg startede min karriere, havde jeg aldrig rigtig forventet at køre Tour de France. Jeg drømte måske om at blive professionel, men at nå det her niveau med de sejre er svært at forestille sig, siger Marcel Kittel.

- Jeg føler, jeg lever i en lille verden i lille boble, som ikke rigtig findes i virkeligheden

Quick-Step Floors-rytteren var igen overladt lidt til sig selv, men han formåede at finde det rette hjul tæt på mål, hvorfra han kunne tordne frem mod målstregen og sætte alle de andre sprintere godt og grundigt på plads.

- Jeg sad ret godt efter det sidste sving. Jeg så, at McLay åbnede sin spurt tidligt for at komme til fronten, og det var mit leadout. Derefter ramte jeg fronten med 220 meter tilbage, siger Kittel.

Kittel vandt ligeledes fire etaper i Tour de France i 2013 og 2014, og hans danske sportsdirektør Brian Holm tror på mere.

- To til, siger Brian Holm til TV 2 SPORT.

- Jeg kunne godt tænke mig at vinde i Paris med ham. Det kunne være hyggeligt. Vi prøver også igen i morgen. Han har fået selvtillid af de første sejre, og holdet tror også på det.

Marcel Kittel fører samtidig pointkonkurrencen suverænt med over 100 point ned til Michael Matthews på andenpladsen.

Sådan forløb 10. Tour de France-etape

  1. Udbruddet kommer af sted

   Elie Gesbert (Team Fortuneo Oscaro) og Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert) er de eneste, der har lyst til at komme af sted i et udbrud.

  2. Gesbert vinder bjergspurt

   Uden den store kamp kommer Elie Gesbert først over etapens første kategori 4-stigning.

  3. Greipel vinder feltets pointspurt

   Mens Yoann Offredo vinder spurten i udbruddet, er der mere kamp om det i feltet. Her vinder André Greipel foran Marcel Kittel og Alexander Kristoff.

  4. Gesbert vinder anden bjerspurt

   Igen får Elie Gesbert lov til at køre komme først i bjergspurten.

  5. Udbruddet hentes

   Med syv kilometer tilbage af etapen var det slut med at være i front for Elie Gesbert og Yoann Offredo.

  6. Kittel vinder massespurten

   For fjerde gang i årets Tour de France vandt Marcel Kittel en etape.