Tour de France

Trods suveræn Kittel: - Det bliver svært at holde samling på tropperne

Feltet er blevet en del sprintere færre, og derfor kan det blive hårdt at hente udbruddet ind på dagens etape, mener Brian Holm.

Du kan se 10. etape af Tour de France på TV 2 og TV 2 Play fra klokken 12.35.

Efter en velfortjent hviledag skal rytterne igen i sadlen i dette års Tour de France.

178 flade kilometer venter forude, og det ligner umiddelbart, at det igen bliver de hurtigere sprintere, der skal kæmpe om en tur på podiet i dagens målby Bergerac.

Tyske Marcel Kittel er dagens store favorit, men selvom at Quick-Step-rytteren har tre etapesejre i bagagen indtil videre, så er det langt fra sikkert, at dagens etape kommer til at ende i en massespurt. Det bliver i hvert fald meget svært, siger holdets danske sportsdirektør, Brian Holm.

- Der er lidt færre sprintere, og det betyder jo så også, at der er færre hold til at arbejde. FDJ, Dimension Data og BORA-hansgrohe mangler, og de kommer ikke til at arbejde, så Lars Bak og Julien Vermote kommer på hårdt arbejde, siger Brian Holm til TV 2 SPORT.

Der er to kategori fire-stigninger på dagens etape i Tour de France

- Det kan også være, vi skal bruge en ekstra leadout-mand. Vi mistede Trentin i et rigtig grimt styrt på 9. etape og røg ud. Det bliver lidt sværere at holde samling på tropperne, men jeg tror nok, det skal lykkes. Så må vi se i spurten med Nacer Bouhanni, André Greipel og Marcel Kittel.

TV 2 SPORTs cykelekspert mener også, at der er chancer for, at et udbrud holder hjem i dag. Rytterne er nemlig typisk mere trætte end friske efter en hviledag, og dette kan blive en fordel for dagens udbrud.

De hurtige folk skal disponere deres kræfter meget præcist for at få regnestykket til at gå op

Brian Nygaard, cykelekspert TV 2 SPORT

- Jeg tror, vi får et vindende udbrud at se. Det kan godt være, at profilen er halvflad, men rigtig mange af sprinterholdene er trætte, og mange har brug for at slikke sårene efter de to hårde etaper i Jura-bjergene. Ironisk nok sker det ofte, at hviledagen faktisk gør mange ryttere endnu mere trætte, og begge faktorer kan tale for, at et udbrud ryger af sted på de små veje i Dordogne, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard.

- Den indlagte spurt ligger sent på etapen, og de hurtige folk skal disponere deres kræfter meget præcist for at få regnestykket til at gå op. Mange ryttere, der vil i udbrud, ved lige præcis, at trætheden er ved at indfinde sig. Det kan blive outsidernes dag i Tour de France.

Podiet er langt væk

Quick-Step og Brian Holm var lige ved at miste deres klassementskaptajn på søndagens bjergetape. På vej ned fra Mont du Chat-stigningen styrtede Richie Porte og tog Daniel Martin med sig i faldet. Porte måtte udgå af løbet, imens Quick-Step-rytteren kom tilbage på cyklen igen. Derfor ser podie nu svært ud, men holdet vil stadig forsøge.

- Vi kørte efter en top-10 fra starten, og hvis det hele flasker sig, kan det måske blive en podieplacering. Styrtet på 9. etape var ikke nogen stor fordel. Han tabte 1'17 minutter, så det er stadig muligt, og han kører godt og en god enkeltstart.

- Han styrtede med 72 kilometer i timen, så han slog sig jo lidt. Det er ikke altid retfærdigt at køre Tour de France, så det bliver lidt svært for ham at komme på podiet nu. Men vi giver ikke op, siger Brian Holm. 

Det tilbageværende sprinterfelt er noget minimeret, da hurtige folk som Peter Sagan, Mark Cavendish og Arnaud Démare alle er ude af løbet.