Tour de France

11. etape - Eymet / Pau | Tour de France 2017

11. etape af Tour de France 2017 starter i byen Eymet og slutter i Pau. Rytterne skal tilbagelægge 203,5 flade kilometer.

  • Etapetype: Flad
  • Længde: 203,5 kilometer
  • Favoritter: Marcel Kittel, André Greipel, Dylan Groenewegen
  • Starttidspunkt: 13:05

Eksperterne vurderer dagens etape:

Brian Nygaard: Det ligner den klassiske sprinteretape til Pau, før løbet rammer Pyrenæerne. Det ser desværre ikke ud til, at der kommer den store sidevind på etapen, da det ville være en mulighed for de store hold for at skabe ravage. Sprinterholdene har godt styr på tingene, og det betyder formentlig, at udbruddet kun bliver for syns skyld. Der er en del rundkørsler på de sidste kilometer på vej ind til Pau, men de burde ikke volde store problemer i og med, at vejrudsigten ikke ser specielt truende ud.

TV 2 SPORT har besøgt Andy og Fränk Schleck i Luxembourg forud for Touren. De analyserer alle etaperne.

Andy Schleck: I 2011 tabte jeg Tour de France her, og ikke på den sidste tidskørsel. Jeg havde det dårligt efter Wouter (Weylandt, red.) styrtede og døde i Giroen. Jeg vil ikke sige, at jeg var bange, men det ramte mig, da han styrtede og døde. Så jeg var meget forsigtig, da jeg kørte nedkørsler. Jeg kan huske, at jeg tænkte, at jeg ikke ville tage nogen risici, og at det var okay, at jeg tabte tid.

...Henter indhold...
annonce

'Det starter eller slutter her'

Pau er med sin placering for fødderne af Pyrenæerne en klassisk by i Tour de France, og stedet har været skueplads for store dramaer. Det er naturligvis også en by, der får minderne frem hos Jørgen Leth.

Hør Jørgen Leth fortælle

Dagens vejr