Tour de France

- Jeg tror ikke, Contador gennemfører Tour de France

Chris Anker Sørensen tror, at Alberto Contador vil udgå, når han selv føler, han ikke kan vinde Tour de France.

Alberto Contador skal i den sidste halvdel af Tour de France have hentet fem minutter og 15 sekunder, hvis han skal overhale Chris Froome og dermed fortsat have en chance for at vinde det franske etapeløb.

Indtil videre har der dog ikke været særligt positive tegn fra Trek-Segafredos kaptajn. På femte etape blev han sat på målstigningen La Planche des Belles Filles.

På søndagens kongeetape kunne han ligeledes ikke følge med favoritterne.

Ud fra den nuværende situation tror Chris Anker Sørensen, cykelrytter og ekspert på TV 2 SPORT, ikke engang på, at Contador overhovedet har tænkt sig at fuldføre Tour de France.

Han tager udgangspunkt i 2014. Her stillede Contador op til Vuelta a España, efter et brud på benet havde betydet, han måtte udgå af Tour de France samme år.

Taktikken var, at spanieren ville prøve at køre efter en etapesejr i den sidste uge af løbet. Det ændrede sig.

For da Chris Anker Sørensen og resten af Tinkoff-Saxo-holdet skulle holde taktikmøde forud for løbet, var planen pludselig en anden.

- Han sagde, "jeg er her for at vinde løbet sammenlagt. Det at vinde en etape i Vueltaen betyder ingenting for mig". Jeg tror, han har det på samme måde med Touren.

- Og med det niveau, han havde på niende etape, kan han ikke vinde det her løb sammenlagt. Så jeg tror ikke, det er en mand, der kommer igennem, vurderer Chris Anker Sørensen.

Ligeledes nævner han sidste års Tour de France. På niende etape satte Contador en stor offensiv til værks for at indhente de tre minutter, han var bagud i klassementet.

Efter få kilometer af etapen satte han sit hold i front for at indhente udbruddet, inden han selv angreb langt udefra. Contador blev først hentet, inden han gled igennem feltet og til sidst stod af.

- Det var jo lidt af en svinestreg, han lavede på feltet. Efter han var udgået, sad vi andre bare og kogte, fordi løbet fuldstændig eksploderede. Lidt på grund af hans angreb. Så han er en mand, der står af, hvis han ikke føler, han kan vinde.

På hviledagen i årets Tour de France gjorde Alberto Contador det klart, at det vigtigste for ham er at få kræfter tilbage efter kongeetapen.

- Det eneste, jeg ønsker lige nu, er at restituere og være i stand til at beholde min form. Så må vi se, hvad jeg er i stand til.

- De fleste af jer ved, at jeg er ret optimistisk. Og jeg vil forsøge at gøre det, så godt jeg kan. Ellers vil min tilgang til løbet blive helt anderledes, sagde han på et pressemøde.

Næste bjergtest for Tour-feltet bliver på 12. etape, hvor rytterne rammer Pyrenæerne.