12. etape - Pau / Peyragudes | Tour de France 2017

16x9
Etapeprofil for 12. etape af Tour de France 2017 Foto: TV 2 SPORT

12. etape af Tour de France 2017 er en bjergetape fra Pau til Peyragudes. Rytterne skal undervejs over en stigning uden for kategori.

  • Etapetype: Bjergetape
  • Længde: 214,5 kilometer
  • Favoritter: Chris Froome, Fabio Aru, Jakob Fuglsang
  • Starttidspunkt: 11:10

Eksperterne analyserer dagens etape:

Brian Nygaard: En stor og meget lang etape gennem Pyrenæerne. De største udfordringer ligger på anden halvdelen af etapen, og favoritterne skal helt sikkert ud og prøve hinanden af. De sidste 30 kilometer er rigtigt hårde og jeg er sikker på, at alle holdene, der vil noget i den samlede stilling, skal have sendt folk afsted tidligt. Det bliver en af de etaper, hvor det taktiske spil også ligger i, hvem der kommer i udbrud på vegne af deres kaptajner. Jeg er sikker på, at Froome er klar over, at han skal holde rigtigt godt øje med Aru og hvis han overhovedet kan, skal han forsøge at gardere sig mod de vilde ryk, hvor han kan blive truet. Her kommer han til at blive meget afhængigt af, at Sky-holdet har både Henao og Landa til allersidst. Hvis Fuglsang er OK efter sit styrt, bliver det altafgørende, at han og Aru får lavet den rigtige taktik. Aru er tættere på Froome i den samlede stilling og det kunne måske betyde, at Fuglsang bliver den første, der skal forsøge sig.

12. etape Tour de France 2017

Andy Schleck: Det er nogle af de hårdeste stigninger i Frankrig. Det er helt sikkert en meget hård etape, og så er det midt i Tour de France, så mentalt prøver du at forberede dig på den sidste uge, men du er der ikke endnu. Det er hårdt.

En af de få afslutninger, der slutter opad. Og måske den sværeste i dette års Tour de France. Efter flere lange og opslidende stigninger skal rytterne forcere den korte, men hidsige stigning Peyragudes til sidst.

Port de Balés, Col de Peyresourde og Peyragudes
Port de Balés, Col de Peyresourde og Peyragudes Foto: TV 2
...Henter indhold...
annonce

’Ocañas martyrium’

Dagens terræn var for mere en 40 år siden skueplads for et drama ud over det sædvanlige i Tour de France. Jørgen Leth husker episoden som nogle af de vildeste billeder, han nogensinde har set i cykelsporten.

Hør Jørgen Leth fortælle

Dagens vejr

Pau Frankrig, 22. okt 2020, 14:00

21 Skyet Regnbyger 1 m/s Næsten stille fra nordvest 0 mm

Peyragudes Frankrig, 22. okt 2020, 14:00

14 Nogen sol Regnbyger 2 m/s Svag vind fra sydvest 0 mm