Froome klistrer sig fast til Aru: Kommer til at sidde på ham som lim

Chris Froome fortæller, at han ikke vil lade nogle køre på torsdagens bjergetape, men at Fabio Aru er den største trussel.

Se 12. etape af Tour de France på TV 2 og TV 2 Play fra klokken 10.10.

Når Tour de France-feltet rammer bjergene på dagens etape, får vi svar på mange spørgsmål.

Ét af dem går på, hvem der skal udfordre Chris Froomes gule førertrøje. Der er mange ryttere i toppen af klassementet, som er i blandt udfordrene, men løbets førende rytter fokuserer primært på en bestemt.

- Min største opgave er at holde øje med Fabio Aru, da han kun er 18 sekunder efter. Jeg kommer til at sidde fast på ham ligesom lim. Hvis jeg kan holde mit nuværende forspring indtil den sidste enkeltstart i Marseille, så vil jeg være glad, siger Chris Froome ifølge Cyclingnews.

- Det bliver en stor etape. Jeg håber bare, at den ikke bliver så svær som bjergetapen i søndags.

Dette betyder dermed ikke, at Team Sky lade de andre ryttere i toppen af klassementet køre - tværtimod.

Jeg tror, at det er godt at være nervøs nogle gange. Det holder dig på tæerne

Chris Froome, Team Sky

- Vi vil ikke have, at der er nogle ryttere, som kommer tilbage ind i klassementet, efter at de har været ude af det. Derfor kommer vi til at arbejde, så der ikke er nogle af de andre klassementsryttere, som kører afsted og henter tid. Vi kører helt sikkert efter dem, hvis de angriber.

- Det bliver en af de etaper, som kommer til at forme dette års Tour de France, da der kun er to etaper tilbage, som slutter op ad. Fredagens etape bliver meget afgørende, siger Froome.

Med sine 214,5 kilometer er det en særdeles lang og svær etape, som rytterne skal ud på i dag. De starter i Pau og har små 100 kilometers kørsel i fladt terræn, inden de rammer de første bjerg.

På de sidste 100 kilometer er der en kategori to-stigning, to kategori et-stigninger og et bjerg udenfor kategori, inden de slutter på en stejl landingsbane på Peyragudes-stigningen.

- Hvis nogle går i står der, så kan de miste ret lang tid. Jeg tror, at det er godt at være nervøs nogle gange. Det holder dig på tæerne, siger Chris Froome.

- Jeg tror, at alle vil være enige med mig i, at jeg er i bedre form nu, end jeg var i Dauphiné. Jeg vil gerne tro, at det er en opadgående kurve, men jeg vil få flere svar fredag. Forhåbentlig kommer jeg til at ramme den sidste uge i den bedste form, jeg nogensinde har været i.