Tour de France

Smerteplaget Fuglsang vil fortsætte i Touren

Jakob Fuglsang havde ikke kræfter nok til at kunne følge med favoritterne på den første etape i Pyrenæerne.

Jakob Fulgsangs klassementsdrømme forsvandt på 12. etape i Tour de France.

Danskeren var for hårdt plaget af de to brud, han pådrog sig i styrtet på 11. etape, til at kunne følge med favoritterne.

Først 27 minutter og 42 sekunder efter etapevinderen, Romain Bardet, kom en træt Fuglsang i mål.

- Jeg er helt tom for energi. På den første del af etapen forsøgte jeg at følge de andre, men senere blev det bare for hårdt for mig. Min skade og dets følger tillod mig ikke at kæmpe med om klassementet.

- Det var en meget hård dag for mig. Men i morgen har jeg tænkt mig at starte igen. Vi må se, hvordan det kommer til at gå, siger Fuglsang i i en pressemeddelelse.

Holdets sportsdirektør Alexander Vinoukourov krydser også fingre for, at Fuglsang kan fortsætte.

- Vi vil prøve at holde ham i løbet, for vi har hårdt brug for ham videre. Der er stadig hårde etaper tilbage, så hvorfor ikke vinde endnu en med Jakob? Han er virkelig stærk. Fysioterapeuten har sagt, at han har rigtig gode ben, siger Vinokourov til TV 2 SPORT

Fuglsangs holdkammerat Fabio Aru overtog på torsdagens etape den gule trøje fra Chris Froome. Og han valgte efterfølgende at dedikere sin sejr til Fuglsang og Dario Cataldo. Sidstnævnte styrtede sammen med Fuglsang, men måtte til forskel fra danskeren udgå af løbet.

- At køre med brud på hånd og arm er meget svært. Han holdt ved, i så lang tid han kunne, men Sky holdt et højt tempo. Jeg dedikerer det her resultat til mine venner, som styrtede i går og har haft store problemer, siger Aru til TV 2 SPORT.

Se hele fredagens etape i fuld længe på TV 2 og TV 2 PLAY.