13. etape - Saint-Girons / Foix | Tour de France 2017

16x9
Etapeprofil for 13. etape af Tour de France 2017 Foto: TV 2

13. etape af Tour de France 2017 er 101 km. lang fra Saint-Girons til Foix. Der er tre stigninger undervejs.

  • Etapetype: Bjergetape
  • Længde: 101 kilometer
  • Favoritter: Fabio Aru, Romain Bardet, Chris Froome
  • Starttidspunkt: 14:45

Eksperterne vurderer dagens etape:

Brian Nygaard: Kort og eksplosiv etape i Pyrenæerne. Specielt nu, hvor alt er vendt på hovedet. Det taktiske spil bliver skærpet, og hvis der kommer alvorlige angreb fra starten, kan favoritterne risikere at blive isoleret meget hurtigt. Astana er slet ikke stærkt nok til at forsvare trøjen på samme måde som Sky eller BMC ville kunne. Med trøjeskiftet er Sky for første gang i lang tid tvunget til at tænke helt anderledes og det bliver interessant. De korte etaper af den her type kan blive et stort brag. Som situationen er nu, kan der ske meget i forhold til situationen omkring podiet.

Fränk Schleck: Sprinterne i grupettoen kommer til at hade den her dag. De kommer til at frygte den. Kun 25 kilometer inde kommer den første alvorlige stigning, og det bliver fuld gas hele dagen. Det er den 14. juli (Frankrigs nationaldag, red.), og alle i Frankrig ved, hvad det betyder. Så spænd sikkerhedsselen.

13. etape Tour de France 2017 Video: Lasse Kalhauge

Andy Schleck: 14. juli vil alle de franske fyre vise sig frem, men alle andre hader den dag. Normalt vil de franske ryttere angribe, men det her er stadig en kort etape. Selv med stigningerne tror jeg, at de er inde efter to og en halv time.

TV 2 SPORT har besøgt Andy og Fränk Schleck i Luxembourg forud for Touren. De analyserer alle etaperne. Video: Jasper Stadum

Endnu en etape for klassementsfolkene, der skal holde sig til på de svære stigninger. Etapen er desuden usædvanlig kort, og det kan betyde, at det bliver hektisk hen over de tre kategori 1-stigninger.

Mur de Péguère
Mur de Péguère Foto: TV 2
...Henter indhold...
annonce

Et fantasifremmende syn

Rytterne i feltet får næppe meget ro til at nyde de ellers majestætiske omgivelser, som de skal igennem på denne dag. Stigningerne står i kø på den korte etape i Pyrenæerne. 100 kilometer med masser af bjerge lover for en intens etape.

Hør Jørgen Leth fortælle

Dagens vejr

Saint-Girons Frankrig, 22. jan 2021, 07:00

8 Skyet Regnbyger 2 m/s Svag vind fra syd 0 mm

Foix Frankrig, 22. jan 2021, 07:00

9 Skyet Regnbyger 2 m/s Svag vind fra sydvest 0 mm