Tour de France

Rørende beretning fra Chris Anker - fulgte hele hans nedtur

13. etape i Tour de France for en hårdt såret Jakob Fuglsang, der styrtede to dage inden etapen.

Se alt fra Tour de France på TV 2 PLAY

Efter et par timer i sadlen på den bjergerige 13. etape blev det for meget for Jakob Fuglsang.

Astana-rytteren pådrog sig på onsdagens 11. etape brud på håndleddet og albuen, og selvom han kæmpede sig igennem gårsdagens etape, blev det for meget fredag.

Fuglsang måtte give fortabt, stige af cyklen og sætte sig ind i Astana-bilen for at forlade årets Tour de France.

Allerede på de første kilometer af dagens etape havde danskeren mere end svært ved at holde sig i feltet og blev hurtigt sat helt af.

Chris Anker Sørensen, der er med til Touren som TV 2 SPORT's ekspert, sad med ude på dagens etape på en af løbsmotorcyklen, og han var førstehåndvidne til Fuglsangs lidelser.

Her er hans beretninger, fra løbet blev givet frit klokken 14:47 til klokken 16:29, hvor han kunne meddele, at Fuglsang havde sat sig ind i Astana-bilen og forlod Touren.

14:50

Jeg sidder lige bag ham, og det ser altså ikke sjovt ud. Han sidder fuldstændig skævt på cyklen og kan nærmest ikke holde hjul. Han har allerede smidt fem, ti meter og kæmper virkelig. Det er skrækkeligt at sidde og se på. Jeg føler virkelig med manden. Uha, det bliver svært for ham at komme igennem.

15:20

Jakob sidder og hænger bagerst i feltet, og jeg kan se, at hver gang han rammer et lille bump på vejen, kører han kun med én hånd på styret. Det gør virkelig ondt i den arm. Det er ikke nemt at køre på cykel, når man kun kan køre med en arm.

15:21

Jeg skal nok prøve at støtte med ham. Jeg kan se, at han snakker med sin sportsdirektør nu,  som prøver at opildne ham. Puha, det er slet ikke sjovt at se på. Det er virkelig en lidelseshistorie.

15:37

Jakob er kommet op til gruppettoen og sidder egentlig fint nok i den. Nu ser det lidt bedre ud med hensyn til at komme igennem løbet.

15:48

Jakob er ved at få kontakt til gruppetoen igen, men hver gang, det går nedad, taber han meget tid. Det kan godt blive svært for ham, især fordi det slutter med en nedkørsel.

16:16

Jakob sidder 100 meter bag gruppettoen og kæmper virkelig for bare at sidde med folk som Kittel og Greipel, som han normalvis flyver fra i de her bjerge. Han har halvanden kilometer op og har heldigvis en servicebil ved sig.

16:29

Han har lige sat sig ind i Astana-bilen og er dermed ude af årets Tour de France.

16:32

På starten af nedkørslen fra Col d’Agnes så jeg, at Fuglsang rystede på hovedet. Han havde sindssyge smerter og kiggede bare over på sin sportsdirektør. Man kunne se, at han sagde: ’Jeg kan ikke mere, jeg kan ikke klare det mere.’ Så hoppede han lynhurtigt ind i bilen. Det er virkelig hårdt at være vidne til, for jeg ved, hvad for nogle tanker, der går gennem hovedet på ham. Jeg var sgu selv ved at knibe en tåre, må jeg indrømme.