Tour de France

Vilde billeder efter etapen - podiekandidat kan ikke stå oprejst

Quick-Step-mandskabet tør godt drømme om en podieplads, selvom Daniel Martin har store problemer med sin ryg.

9. etape i dette års Tour de France er ikke en dag, som Daniel Martin husker på grund af noget godt.

Quick-Steps klassementskaptajn måtte nemlig en tur i asfalten, da Richie Porte væltede ind i ham på nedkørslen fra Mont du Chat-stigningen. Modsat Porte kunne Martin fortsætte i løbet, men det er ikke uden skrammer.

Han røg over styret på cyklen og slog sin ryg, og det er stadig noget, som han har problemer med efter 13. etape. Når han er på cyklen er det faktisk bedre, end når han ikke er, da han ikke kan stå fuldstændig oprejst. Klassementshåbet fortæller dog, at han stille og rolig får det bedre.

- Jeg havde det bedre på cyklen fredag, i forhold til hvad jeg har haft de andre dage. Men jeg kan stadig ikke stå op med rank ryg, men det skal nok komme, siger Daniel Martin fortrøstningsfuldt til TV 2 SPORT.

- Det er en lettelse, at jeg nu kan begynde at køre hurtigere. Det var virkelig uheldigt, at jeg blev fanget i det styrt, men vi kæmper videre, og der er kun en uge igen. Du kan se på vores taktik, at jeg stadig er i smerte. Jeg kan ikke accelerere på den måde, som jeg plejer  at gøre. Jeg forsøger bare at gøre et hårdt tempo, så de andre ikke kan angribe.

Hvis alt flasker sig, så drømmer vi om, at han kommer på podiet

Brian Holm, sportsdirektør hos Quick-Step

Quick-Steps danske sportsdirektør, Brian Holm, tror på, at Daniel Martin nok skal blive klar til Alperne, som venter i næste uge. På grund af den forbedring han er i gang med, tør Holm godt drømme om en podieplads senere i Paris.

- På de flade etaper led han som et svin, men derefter er det gået fremad stille og roligt. Han satser på at være helt klar til Alperne og sidste del af Touren.

- Når Dan kommer tilbage til hotellet, går han ind til Anthony, vores behandler, og er der i halvanden times tid. Så håber vi, at han ligepludselig kan stå op i pedalerne igen. Hvis alt flasker sig, så drømmer vi om, at han kommer på podiet, fortæller Brian Holm.

Daniel Martin var ikke den eneste, som led på gårsdagens etape i Tour de France. Astanas Jakob Fuglsang måtte udgå af det store franske etapeløb på grund af smerter i albue og håndled. Så slemt står det dog ikke til med Quick-Step-rytteren. Det mener han i hvert fald selv.

- Jeg snakkede med Fuglsang inden starten på etapen, og han havde det ikke godt. Det får mig til at føle mig endnu mere heldig over, at jeg ikke er blevet hårdere ramt af mit styrt, og at det ikke får yderligere konsekvenser.

Daniel Martin er inden lørdagens etape nummer seks i klassementet, 1'32 minutter efter Fabio Aru.