Tour de France

Ingen Froome på Leths drømmehold: - Han må sgu klare sig selv

Der er et overtal af colombianske og spanske ryttere på Jørgen Leths drømmehold blandt de nuværende ryttere.

Det er langt fra på alle Tour de France-etaper, hvor der sker noget hele tiden.

Så når der er stilstand på etaperne, har TV 2 SPORTs kommentatortrio Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Jørgen Leth ofte tid til at besvare spørgsmål fra seerne.

14. etape var ingen undtagelse. Her fik de et spørgsmål i TV 2 SPORTs liveblog af etapen, der lød: Hvis Jørgen Leth ejede sit eget hold, hvilke nuværende ryttere ville han så have på holdet?

Det gik hen og blev til et langt og fyldestgørende svar, hvor Jørgen Leth via hjælp fra sine medkommentatorer nåede frem til et hold på otte ryttere.

Her følger en udskrift af den samtale, der til sidst udmøntede sig i Jørgen Leths drømmehold:

Jørgen Leth: Jeg ville nok forsøge at sætte et så alsidigt hold som muligt. Med en eller to rigtig skarpe bjergryttere. Et hold hvor halvdelen skal støtte bjergrytterne, og den anden halvdel skal køre løbet på en anden måde.

Jeg gider ikke tage Kittel. Det er for åbenlyst og nemt

Jørgen Leth

Dennis Ritter: Vi skal have nogle navne. (Nairo, red.) Quintana ville du nok tage, ik'?

Jørgen Leth: Jo, Quintana ville jeg tage. På trods af det lidt negative indtryk fra årets Tour så ville jeg vælge ham, fordi jeg godt kan lide ham og hans måde at køre på. Den ægte vare.

Nairo Quintana har altid været en favorit hos Jørgen Leth.

Rolf Sørensen: Du skal bare have lavet om på hans planlægning, så han kommer i ordentlig form.

Jørgen Leth: Ja, det skal jeg da.

Dennis Ritter: Hvis det er noget med, hvem du har sympati for eller ikke sympati for, så ville du nok ikke vælge Cavendish.

Jørgen Leth: Nej, det gider jeg ikke. Ham kan jeg ikke særlig godt lide. 

Rolf Sørensen: Ville du tage Uran (Rigoberto Uran, red.) med?

Jørgen Leth: Ja, men så ved jeg ikke, hvad forholdet er mellem Uran og Quintana. Det må man også tage med i betragtning.

Rolf Sørensen: Det er jo dig, der bestemmer det.

Jeg vil gerne lave et hold, der bekæmper Froomes dominans af løbet

Jørgen Leth

Jørgen Leth: Nåh okay, synes du det?

Rolf Sørensen: Ja, det er dig, der er ejeren. 

Jørgen Leth: Jamen, så skal Uran bare opføre sig ordentligt. Og hvis Quintana ikke er god, må Uran træde til. Sådan er det. Det vil jeg godt være med til.

Dennis Ritter: Du skal også bruge en sprinter.

Jørgen Leth: Jeg gider ikke tage Kittel. Det er for åbenlyst og nemt. Jeg vil hellere tage Démare (Arnaud Démare, red.). Ham kan jeg godt lide. Så skal han have nogle hjælperyttere, som han stoler på.

Marcel Kittels fem etapesejre i årets Tour de France er ikke nok til at få en plads på Jørgen Lets drømmehold.

Jørgen Leth: Valverde vil jeg også have med. Så skal enkeltstartsrytteren fra Movistar også med. Castroviejo (Jonathan Castroviejo, red.). En af Izagirre-folkene skal også med.

Dennis Ritter: Hvad med Chris Froome?

Jørgen Leth: Ham vil jeg ikke have med på mit hold. Han må sgu klare sig selv. Det er for selvfølgeligt. Det er modstanden. Det er ham, vi skal have lavet et hold imod. Jeg vil gerne lave et hold, der bekæmper hans dominans af løbet. Det er hele idéen. Ellers er det ikke sjovt.

Dennis Ritter: Skal der ikke nogle danske hjælperyttere med?

Jørgen Leth: Det er et godt spørgsmål. Jo, Fuglsang (Jakob Fuglsang, red.) ville jeg godt have, men det skal være en defineret rolle. Hvis han også skal køre om sejren, er det ikke sikkert, det er en strålende idé med Quintana og Fuglsang.

Jørgen Leth: Men Valgren (Michael Valgren, red.) absolut. Mørkøv (Michael Mørkøv, red.) også. Nu begynder vi at bygge det op fra bunden af. To danske ryttere. Det går jeg med til.

Jørgen Leth: Men jeg er ikke besat af det med, der skal være danskere. Jeg kan godt have to kompetente ryttere som Valgren og Mørkøv. De kan være en styrke for hvilket som helst hold i Tour de France. Dem tager jeg gerne med.

Dermed ender Jørgen Leth med følgende ryttere på holdet:

  • Nariro Quintana (kaptajn)
  • Alejandro Valverde (bjergrytter)
  • Rigoberto Uran (bjergrytter)
  • Arnaud Démare (sprinter)
  • Jonathan Castroviejo (enkeltstarts- og hjælperytter)
  • Gorka/Ion Izagirre (hjælperytter)
  • Michael Mørkøv (leadoutmand/hjælperytter)
  • Michael Valgren (hjælperytter)

Har du også et spørgsmål til en af vores tre kommentatorer, kan du stille et spørgsmål i TV 2 SPORTs liveblog, som vil være at finde på tour.tv2.dk under etapen.