17. etape - La Mure / Serre Chevalier | Tour de France 2017

16x9
Etapeprofil for 17. etape af Tour de France 2017 Foto: TV 2 SPORT

17. etape af Tour de France 2017 er en bjergetape med La Mure som startby og Serre Chevalier som målby.

Indlæser ...
Indlæser ...
Indlæser ...
Tidstabel
  • Etapetype: Bjergetape
  • Længde: 183 kilometer
  • Favoritter: Rigoberto Urán, Simon Yates, Mikel Landa, Romain Bardet
  • Starttidspunkt: 12:20

Eksperterne analyserer dagens etape:

Brian Nygaard: Det bliver en hård og ekstremt krævende etape gennem noget, der ligner en slags 'greatest hits' af hårde Alper. Vi er nu i gang med det sidste uge af en udmarvende Tour og i og med, at det er så åbent i den samlede stilling, så er der alt mulig grund til at forvente et stort brag. Der sidder en stor gruppe ryttere nu, der alle sammen tror, at de kan vinde Tour de France. Etapen slutter ikke opad, men det er ingen hindring for at se store tidsforskelle, når rytterne inden skal over Galibier inden den lange nedkørsel til Serre-Chevalier. Vi kommer helt op i 2.600 meters højde, og det er der mange ryttere, der ikke reagerer lige godt på. Kroppen arbejder på en helt anden måde i den tynde luft, og det kan komme til at koste. Det bliver rigtigt spændende at se, hvad Sky har tænkt sig at stille op, for lige nu ser det ud til, at Froome lider lidt mere end Landa, når der bliver åbnet op. Hvis Froome viser svaghedstegn på Galibier, kan Landa blive nødt til at køre med de andre favoritter. Jeg tror, vi får et lidt mere tydeligt klassement at se efter den her etape.

17. etape Tour de France 2017

Fränk Schleck: Tre gange kommer de op i over 2000 meters højde. På en hård dag er det meget krævende. Det er lidelsesfest ud over det hele.

En etape med klassiske Tour de France-bjerge, der er lange og opslidende. Klassementsfolkene er med garanti på spring, og det er ved at være sidste udkald for at lave et spektakulært udbrud.

Col du Télégraphe og Col du Galibier
Col du Télégraphe og Col du Galibier Foto: TV 2
...Henter indhold...
annonce

Riis ulmede i sportsdirektørens bil

Tilbage i 1996 var danske Bjarne Riis rasende over, at feltet ikke fik lov til at køre gennem det snedækkede pas over Col du Galibier. TV 2 SPORTs kommentator Jørgen Leth husker episoden.

Hør Jørgen Leth fortælle

Dagens vejr

La Mure Frankrig, 10. jul 2020, 20:00

19 Skyet Regnbyger 1 m/s Næsten stille fra sydøst 0,5 mm

Serre Chevalier Frankrig, 10. jul 2020, 20:00

12 Regnbyger Regnbyger 1 m/s Næsten stille fra øst 0,8 mm