Tour de France

Bjarne Riis: - Jeg sidder tit og bliver rigtig sur på Contador

Bjarne Riis ærgrer sig over, at Alberto Contador ikke lever op til det potentiale, Riis mener, han har.

Alberto Contador satte et storstilet angreb ind på favoritfeltet og jagtede etapesejren.

Med 125 kilometer til mål stak Contador på Col de la Croix de Fer og fik følgenskab af Nairo Quintana, der dog var dødvægt og hurtigt faldt tilbage.

Jeg har set så mange gange, at han brænder sit ’raketbrændstof’ af for tidligt

Bjarne Riis

Derfor kørte Contador alene op til udbryderne knap seks minutter foran, men da den senere etapevinder, Primoz Roglic, angreb på Col du Galibier, var det slut for spanieren.

- Alberto kan det der. Jeg er stor fan af ham. Det indrømmer jeg, men jeg vil jo altid se mere, fordi jeg kender hans potentiale, siger TV 2 SPORT's cykelekspert Bjarne Riis, der havde Contador på sit cykelhold i flere år.

- Tit sidder jeg og bliver rigtig sur på ham, fordi jeg ved, hvor god han egentlig er, og hvor meget han kan, og alligevel fejler han nogle steder, og det ærgrer mig bare så tit. Men ligegyldigt hvad der sker, er jeg hans største fan.

Contador angriber og Quintana går med. Video: Morten Kirkegård

Efter etapen var Alberto Contador ærgerlig, men afklaret efter sit nederlag.

- Til sidst på Galibier betalte jeg prisen for min jagt på Croix de Fer. Jeg kunne ikke gøre mere. Det var en lang etape, og så er det svært, sagde Contador til TV 2 SPORT.

Men Bjarne Riis spottede især én fejl fra Contador, som efter hans mening var årsag til, at den syvdobbelte Grand Tour-vinder ikke havde noget at skyde med på Galibier.

- På et tidspunkt ser jeg, at han indtager geler alt for tidligt - en time inden, han bør gøre det på etapen. Geler er sådan noget, man skal starte på undervejs på Col du Télégraphe og så til sidst op ad Galibier, for der er så langt til toppen. Jeg har set så mange gange, at han brænder sit ’raketbrændstof’ af for tidligt, og derfor går han kold på det sidste bjerg, mener Bjarne Riis.

Roglic slår hul til Contador. Video: Morten Kirkegård

Alberto Contador har aldrig rigtig været i nærheden af klassementets top, og han kører derfor udelukkende efter en etapesejr.

Spanieren er knap otte minutter efter Chris Froome og indtager en niendeplads.