Tour de France Femmes

Svaret på det mest stillede spørgsmål: Sådan tisser kvinder under cykelløb

Et af de spørgsmål, vi oftest får i vores liveblog, går på, hvordan kvindelige cykelryttere tisser, når de er i løb. Julie Leth kommer her med svaret.

Denne artikel blev første gang udgivet i 2017. Men i forbindelse med dette års Tour de France Femmes er spørgsmålet igen begyndt at undre flere danske cykelseere, der både på Google og i liveblogs spørger: Hvordan tisser kvinderne egentlig?

Det fik TV 2 SPORT svar på, da cykelrytter Julie Leth i 2017 forholdt sig til selvsamme populære spørgsmål.

For cykelrytteren, der i år også deltager i Tour de France le Femmes, var svaret dengang rimelig enkelt:

- Det, man simpelthen gør, er, at man hopper af cyklen og ud i en busk eller i vejkanten, forklarer Julie Leth.

Dog har nogle kvindelige cykelryttere udviklet egne metoder:

- Der er nogle, som kan et trick med at rykke ud i sit ene ben i cykelbuksen. Det er en eller anden form for tisakrobatik, men det er jeg ikke ekspert i, siger Julie Leth.

Må håbe på det bedste

Uno X-rytteren fortæller, at kvindernes cykelløb ofte er så korte, at tissetrangen ikke når at melde sig, men det kan dog ske.

- Nogle gange er det kollektivt, hvor der er forståelse for det, imens det andre gange er risky business. Så skal man bare håbe på det bedste, og at der ikke er nogle udbrudsforsøg imens.

Hvis man skal, så skal man

Julie Leth, cykelrytter

Dette var også tilfældet for Julie Leth, der husker en netop sådan situation fra 2017.

- Jeg skulle tisse under årets (2017, red.) Het Niewusblad. Det skulle jeg bare. Jeg fandt en gruppe og sagde, at jeg stoppede. Jeg havde lynet op og sagde, at jeg var klar. Så sagde hende, jeg kørte med: "Vi stopper her". Jeg tænkte: "fedt", og så smed jeg trøjen, inden jeg stod af cyklen, fortæller Julie Leth og fortsætter:

- Men så sagde hun: "Nej, vi venter lige lidt". Der kørte jeg i svedundertrøje med mine cykelbusker oppe, løse ærmer og så min cykeltrøje i hånden og på styret. Jeg lignede, jeg ved ikke hvad, indtil vi stoppede, fortæller Julie Leth.

Sværere for kvinder end mænd

Det er ifølge Julie Leth naturligvis lidt mere problematisk at tisse på cyklen for de kvindelige cykelryttere kontra herrerne, der ofte lader vandet på cyklen.

- Det er lidt mere besværligt. Der er ikke noget med at tisse, imens man sidder på cyklen, så skulle det være i bukserne, men det er ikke noget, jeg praktiserer. Hvis man skal, så skal man.

Årets Tour de France Femmes er sat sammen af otte etaper, der spænder mellem at være 81,7 og 175,6 kilometer lange. Det er hertil den første af sin slags siden 1989.

Se alle Tour de France-etaper og studieudsendelser på TV 2 PLAY.