Tour de France

Svaret på det mest stillede spørgsmål: Sådan tisser kvinder under cykelløb

Et af de spørgsmål, vi oftest får i vores liveblog, går på, hvordan kvindelige cykelryttere tisser, når de er i løb. Julie Leth kommer her med svaret.

Der er rigtig mange, som har hørt Chris Anker Sørensen fortælle, hvad cykelryttere gør, når de skal tisse. Men endnu flere har efterfølgende spurt, hvad kvindelige cykelryttere gør, når de skal træde af på naturens vegne.

Den 25-årige cykelrytter Julie Leth kommenterer i disse dage kvindeløbet La Course by Le Tour de France på TV 2 SPORT, og i forbindelse med dette fortæller hun, at der kun er en løsning, som hun foretrækker.

- Det, man simpelthen gør, er, at man hopper af cyklen og ud i en busk eller i vejkanten. Der er nogle, som kan et trick med at rykke ud i sit ene ben i cykelbuksen. Det er en eller anden form for tis-akrobatik, men det er jeg ikke ekspert i, siger Julie Leth.

- Nogle gange er det kollektivt, hvor der er forståelse for det, imens det andre gange er 'risky business'. Så skal man bare håbe på det bedste, og at der ikke er nogle udbrudsforsøg imens.

Wiggle High5-rytteren fortæller, at kvindernes løb ofte er så korte, at de ikke behøves at tisse, men det kan dog ske. Dette var tilfældet for Julie Leth tilbage i foråret.

Det er lidt mere besværligt. Der er ikke noget med at tisse, imens man sidder på cyklen

Julie Leth, Wiggle High5

- Jeg skulle tisse under årets Het Niewusblad. Det skulle jeg bare. Jeg fandt en gruppe og sagde, at jeg stoppede. Jeg havde lynet op og sagde, at jeg var klar. Så sagde hende, jeg kørte med: ’Vi stopper her'. Jeg tænkte fedt og smed trøjen, inden jeg stod af cyklen.

- Men så sagde hun: ’Nej, vi venter lige lidt’. Der kørte jeg i svedundertrøje med mine cykelbusker oppe, løse ærmer og så min cykeltrøje i hånden og på styret. Jeg lignede, jeg ved ikke hvad, indtil vi stoppede, fortæller Julie Leth.

TOUR17: Chris Anker Sørensen: - Jeg er hurtig til at tisse Video: TV 2 SPORT

Leth fortæller, at det naturligvis er lidt mere problematisk, at tisse imens kvinderne cykler i forhold til herrerne. De kan ikke bare tisse på cyklen, ligesom Chris Anker Sørensen blandt andet kan.

- Det er lidt mere besværligt. Der er ikke noget med at tisse, imens man sidder på cyklen, så skulle det være i bukserne, men det er ikke noget, jeg praktiserer. Hvis man skal, så skal man, fortæller Julie Leth.

I La Course by Le Tour de France var det hollandske Annemiek Van Vleuten, som kom først over stregen.