Tour de France

Contador forsøgte en sidste gang og fejlede: - Jeg betalte prisen

Alberto Contador føler sig ramt efter tre uger med hårdt etapeløb. Overordnet set er han tilfreds med, hvad han har præsteret.

Se 19. etape af Tour de France på TV 2 og TV 2 Play fra klokken 11.20.

Alberto Contador lancerede et storstilet angreb på den første Alpe-etape i onsdags. Spanieren kørte hurtigt op ad Col de la Croix de Fer til mange tilskueres store begejstring, men formåede dog ikke at holde indtil mål.

På gårsdagens etape forsøgte spanieren igen, da Warren Barguil samtidig også angreb. Trek-Segafredo-rytteren kom dog aldrig op til franskmanden, som endte med at vinde etape, men faldt i stedet ned efter favoritgruppen. Contador kunne godt mærke, at han havde været ude på et stort togt dagen forinden.

- Min fornemmelse var dårlig igennem hele dagen, og det skyldes nok mit arbejde i forgårs. Jeg vidste, at alle ville være trætte hen imod slutningen, og det var da også tilfældet, men i sidste ende var det en skam, at jeg ikke havde de samme ben som den anden dag. Jeg betalte prisen, siger Alberto Contador efter etapen.

Warren Barguils etapesejr gjorde, at han kom over Alberto Contador i klassementet, så spanieren lige nøjagtig kun er inde i top-10.

Dermed har Contador ikke fået det resultat, som han ønskede at få inden løbet, da han satsede på mere. Alligevel er der dog dele af løbet, som er han er tilfreds med.

- Det er sandt, at jeg ikke har haft det løb, som jeg gerne ville. Måske har det været den værste Tour for mig, når vi snakker om sejre, men ikke når det handler om tilfredshed, siger Alberto Contador.

- Jeg fik så meget støtte og kærlighed af publikummet i onsdags på grund af mit angreb langt ude fra. Jeg ved, at sponsorerne vil have sejre, men denne form for kørsel giver også omtale. Alle nød cykelsporten, da jeg stak afsted, og det er jeg stolt af.

Rytterne skal ud på 222,5 kilometer på dagens etape i Tour de France, hvor de starter i Embrun og slutter i Salon-de-Provence.