Tour de France

Holms stjerne udstiller Froome-rival: - Jeg har ikke set ham en eneste gang

Quick-Step Floors-rytteren Dan Martin forstår ikke det manglende mod til at udfordre Chris Froome.

Den tredobbelte Tour de France-vinder Chris Froome forsvarede sin gule førertrøje på løbets sidste bjergetape torsdag.

Team Sky-mandskabet sad tungt på begivenhederne, selvom Romain Bardets Ag2r-hold forsøgte at udfordre, før Bardet selv forsøgte et angreb til sidst på Col d'Izoard.

En, der forsøgte sig længere udefra, var Quick-Step Floors' Dan Martin, der inden etapen var to og et halvt minut efter Froome i klassementet. Han blev dog hurtigt halet ind, men mest af alt er han frustreret over især løbets nummer to inden etapen, Rigoberto Urán, der ikke forsøgte sig.

- Jeg synes, det er mærkeligt, at ingen angreb Froome. Det er kun Romain og mig. De andre går bare efter podiet eller en ærefuld placering. Urán, jeg har ikke set ham på et eneste tidspunkt, siger Dan Martin til L'Equipe.

Klassementet i årets Tour de France har været og er stadig ekstremt tæt, hvor Bardet er 23 sekunder efter Froome, mens Urán på tredjepladsen er 29 sekunder efter.

Froome forventes dog at sætte tingene på plads på 20. etape, som er en enkeltstart. Derfor havde Dan Martin, der kører under den danske sportsdirektør Brian Holm, også håbet, andre ville tage affære.

- Chris' hold er stærkt, så det er svært at sige, om han har det godt eller lider, så nogle personer tøver. Der er også noget taktisk og pokerfjæs mellem dem, der er i toppen af klassementet. Jeg lader til at være den eneste, der er villig til at løbe en risiko og angribe, siger Martin til Cyclingnews.

Cannondale-stjernen Uran forklarede umiddelbart efter etapen sin manglende angrebslyst med tempoet på finalestigningen Izoard.

- Vi vidste, det ville blive besværligt, og med det tempo Sky sætter, så bliver det svært at angribe et hold som dem, lød det fra Uran, lige efter han var kommet over stregen.

Imens colombianeren stadig skal kæmpe om podiepladserne, så ender Dan Martin med al sandsynlighed på sjettepladsen i klassementet.